← Tillbaka till allt om hår

Vi har inte setts på ett år… · 2017/01/17

Tone är äntligen tillbaka!

Det har gått ett helt år, om inte mer..? Hon har varit min kund sen jag först flyttade till Göteborg. Hon har alltid ställt upp med tips och råd och livserfarenhet och är på riktigt världens snällaste människa! Hon flyttade till en annan stad för att plugga och därför ses vi inte längre så ofta…Nu var hon dessutom hemkommen från Thailand och håret var i stort behov av en uppfräschning. Hon visade mig en bild på det omöjliga och jag sa att vi kanske landar någonstans i närheten. Hon är aldrig omöjlig heller så det var inga problem. Det enda hon ville ha var ljusa partier runt ansiktet.

IMG_0503

Jag började med samma teknik som jag använde i den videon där jag gjorde om Lisette. Minns ni den? (länk) Här använde jag mig av en mörk bottenfärg, en mellanfärg och den svagaste av blekningar. Hennes toppar var det som avgjorde blekningsstyrkan, för topparna ska ju vara ljusast och klarar dom inte det kan inte heller mittenfärgen bli ljusare, hänger ni med? Här kan man kompromissa. Klippa av allt som inte mår bra eller ta det lugnt. Vi tog det lugnt!

Sen blev resultatet såhär:

Ute vs inne

Tone vill ha kalla nyanser men jag kände att jag bara måste torka och fota iallafall emellan. Jag visste att hon skulle vilja nyansera det men ibland så är det bra att torka håret emellan för att kunna ta en så ljus nyansering som möjligt, då det oftast uppleva mörkare när man gör det kallare. I blött hår är det svårt att avgöra exakt.

Sen försvann dagsljuset och det var väldigt svårt för mig att fånga spektaklet på bild, men samma skiftningar dock kallare slingor, är ni med? NI kan få se bilder ändå!

Inne vs ute. Ser ni att mitt är omöjligt så fort solen går ner!

Hur som helst, hon blev så tjusig! Nu kommer jag förhoppningsvis få se henne med lite tätare mellanrum om jag har tur…

IMG_0513

Såhär såg hela historien ut via mobilen:

Leave a Reply