← Tillbaka till allt om hår

Veckans hår · 2016/06/20

Hej mina trognaste följare! Jag är inne i en period där jag tänker att jag kanske ska sluta, eller åtminstone pausa med hemsidan. Jag är helt ärligt helt slut, psykiskt. Det här bygget har verkligen tagit det bästa ur mig! Jag måste fokusera på Molly och på jobbet, och allt annat är egentligen helt oviktigt. Kanske möjligtvis att jag kommer hålla youtube vid liv för det är det som ger mest respons och mest pepp att fortsätta. Ni som ÄR duktiga på att kommentera ska verkligen ha STORT tack, jag uppskattar det så himla mycket.

Men, jag kommer isåfall säga till när det är stopp. När det är stopp är det verkligen paus. Inte mer sällan eller något sånt. Så kommer jag tillbaka i höst med eget kontor och en unge på förskola. Det blir mycket bättre! Men inte än…


 

Lång inledning! Men ni ska få se två hår från förra veckan, två färgkorrigeringar. Ni kommer inte se särskilt stor förändring, men tro inte att det var snabba behandlingar för det! Den minsta korrigeringen kan ibland ta absolut längst tid…

Först ut var Elsa som gått hos mig flera år, vi har lite förtjockning och gamla slingor som växt ut på grund av ett liiite för långt mellanrum mellan besöken. Men detta har gett henne en liten mersmak för ombre. Visst är det lustigt! två månaders utväxt är heeeeeeemskt men fyra kan leda till något helt annat.

Ser ni vilken liten men ändå STOR skillnad? Trots att jag bara färgat botten lite mörkare så ser helheten helt annorlunda ut. Botten lyser liksom igenom och skuggar längderna. Det brukar ta några tvättar och minst en färgomgång till innan det är riktigt bra övergång och allt sånt, men det blev så snyggt redan nu! Vi färgade hennes egna, och ett steg mörkare. En riktigt kall brun färg. Så himla fint och naturligt! Detta en en väldigt bra typ av färgning för mina kunder, särskilt nu inför semestern. Har svårt att ta emot kunder i det tempot som efterfrågas och som jag själv hade velat, då vill man ju inte att hela frisyren ska förfalla ändå.. Så jag hjärta ombre/balayage. Men det vet ni!

Ljuset är verkligen HEMSKT på bilderna men ni ser skiftningar och övergången.


Nästa är en tjej som ni kan se i min senaste vlogg, hon har tjoooooooooooockt hår. Vi fick kontakt via bloggen faktiskt, så nu när hon var i Sverige över sommaren så passade hon på att fixa håret hos mig. Det syns inte ens på bilderna, men hennes hår är SÅ tjockt. Jag tror inte vi pratade om det men jag kan tänka mig att hon bara får ett varv med hårsnodden runt håret. Är ni införstådda med tjockleken då?

Håret var praktiskt taget ofärgat, men solblekt. Jag tror hon har mycket soligare klimat än vi… Ja jag var grymt avundsjuk.

Hon ville ha bort det gula, ha en naturlig färg som absolut inte ger utväxt (fick inte röra håret närmakt botten alls) och klippa igenom det. Skitsvårt. Jättenervöst, särskilt eftersom jag har en chans. Ibland är (som jag nämnde ovan) färgkorrigeringar de absolut mest tidskrävande och ibland måste man ge det flera försök för att få exakt rätt. SÄRSKILT om det ska bli så naturligt som möjligt.

Men jag valde några partier och handmålade lite slingor för att bleka upp de gula partierna för att sedan kunna nyansera in dom igen, fast kallare. Eftersom hon har ett torrt hår i sig själv, och självlockigt så ville jag inte ta för mycket av håret, vilket i sig lämnar kvar lite av det gula. Därför måste de slingorna som jag väl målar på blir PERFEKTA deluxe för att överrösta de andra. Förstår ni?

Hur som helst, vi (jag) tonade in håret i en kall, beige nyans och sen fönade jag. Jag klarade mig faktiskt utan stretching emellan denna gång, kanske för att jag fick derego tidigare den dagen!! Tack MIA!

Sen fotade vi! Solen ger en helt annan nyans som ni vet, men det ser så fint och friskt ut, visst?

Visst är det fint?

Tack för att ni tittade, vi ses snart igen!

4 Responses to “Veckans hår”

 1. thatswedishmama

  Alltså, jag är så SÅ SJUKT NÖJD!!! Det är en sak att vara grymt nöjd när man går från frisören, men att vakna varje dag efteråt och känna sig lika snygg är GULD! Verkligen precis precis vad jag hoppades på :) Tack så otroligt mycket igen!
  P.S: Och ja, det brukar räcka med 1 varv med hårsnodden… ibland tar jag två men då brukar den spricka 😛
  P.S 2: Glömde fråga! Är det värt att köpa en Mason Pearson borste till mitt hår tror du? Tänker på en all nylon borste eller detangler, men blir osäker på om de rår på mitt hår…

  Svara
  • Alice

   Vad roligt att höra 😀 haha jag misstänkte det.. Med tanke på hur dyra borstarna är så kanske du tar sönder dom så snabbt haha.. En bredtandad kam från ghd hade jag definitivt skaffat. Den är antistatisk med. Men framförallt så hjälper den naturliga lockar tycker jag. Men annars är en MP bra! Risken är dock att du inte kommer komma igenom allt hår med den. Men kolla om du kan låna någons och testa! ghd kammen kostar bara 120 ändå så man kan ha båda (Y)

   Svara
 2. Tin

  Wow vilket drömhår! Jag vill också ha så tjockt hår…Så fint det blev!
  Jag önskar jag också får komma till dig den dagen jag börjar färga håret ?
  Ta nu en välförtjänt paus Alice från bloggen om du behöver det, det är du värd efter alla fina inlägg du ger oss.
  Njut av sommaren och dina nära och kära!
  Många kramar från Tin ???

  Svara

Leave a Reply