← Tillbaka till allt om hår

Veckans hår del 2 · 2016/06/17

Här kommer den! Jag förstår att ni har väntat på detta… Nu börjar jag jobba mindre och mindre och därmed så kan också antalet hår minska under sommaren. Det kommer jag nog ta igen i höst då Molly börjar hos dagmamma och jag börjar jobba mer! Jag kommer jobba hemifrån en dag i veckan med hemsidan och youtube. Det vill säga: Mer inlägg och mer videos! Vad tycker ni om det?

Ni ska få se… Tone kom till mig efter flera månader isär. Det var hög tid att göra något även om det var en ganska mild utväxt och färg. Den har liksom solblekt ihop med hennes egna och blivit ett. Väldigt tråkigt, om än praktiskt!

Skärmavbild 2016-06-13 kl. 08.10.04

Jag ville prova att lägga ren ask i hennes botten, lite mörkare än hennes egna. Hon ryggade tillbaka när jag visade färgtofsen, men det blir aldrig så som på kartan. Man måste räkna in egna underliggande pigment, vilken väte man använder och faktiskt, huruvida man är varm eller kall. Alltså kroppstemperaturen. Visste ni det?

Sen gjorde jag också några ljusa partier framtill för Tone var ute efter en balayage-färgning men jag vet att hennes längder klarar inte riktigt det. Så istället för att förstöra HELA håret så tog jag dom partier hon skulle få ut mest av. Framtill!

Skärmavbild 2016-06-13 kl. 08.10.17

Övriga längder är faktiskt orörda och jag tycker det blev så himla bra! Naturligt, fina färger. Vi var lite tveksamma om det var för varmt framtill, men samtidigt ville vi behålla ljuset och därmed inte tona det mörkare (dvs kallare) så hon skulle känna på det. Helheten var såååååå fin! Oftast kan det räcka att lägga lite ljus framtill för att känna att hela frisyren har ändrats, plus att du får behålla kvalitet!

Vad tycker ni?


Okej, och sen kommer den färgsprakande damen jag lovade er… Ni har sett henne tidigare när jag gjorde en makeover-video! Kommer ni ihåg den rödhåriga, spralliga tjejen som jag dessutom sminkade? Ni ska få se mer av henne…

Skärmavbild 2016-06-13 kl. 08.11.12

Eftersom jag redan lagt ut före och efter på Instagram så finns det ingen anledning att hålla på det.. Här har ni den sjuka förvandlingen!

Vi brukar lägga mörkrött i botten och RÖTT på längderna men denna gång blandade vi faktiskt LILA i botten och rödare på längderna. För MER kontrast! Det blev såååååå fint. Natalie har fullt av Great Lengths underbara extensions och många frågar om man verkligen KAN färga dom. Ja det kan man! Och precis som ditt vanliga hår så solbleks det. Så hur du än gör, så kommer håret bete sig som ditt. Har du däremot glashår så är det klart att det kan skilja lite mer.. Men då får man färga det oftare helt enkelt!

Jag ville skapa lite effekter i håret istället för den vanliga “ombren” som vi gjort och jag använde samma teknik som i del 1, men med större kontrastfärger. Natalie kommer kunna ge håret en mer slingad effekt om hon vill, likaväl som skarp ombre. Visst är det bra med hår som går att variera?

Det vill jag också säga till er som lockar löshår. Locka inte överhåret lika “skarpt” för det kommer lyfta sig från det andra håret och därmed avslöja dig…. Ser ni vad jag menar? Det är innan vi borstat ut håret på bilden.

Skärmavbild 2016-06-13 kl. 08.12.38 Skärmavbild 2016-06-13 kl. 08.12.06

Visst blev det snyggt?

Leave a Reply