← Tillbaka till allt om hår

Veckans hår del 1 · 2016/06/13

Hej! Hoppas ni haft en underbar helg, min har bestått av att isolera. Kul va? Det är precis just därför jag inte sköter en BLOGG här utan försöker hålla mig till hår och skönhet. Ni håller med, inte sant?

Vi ska börja veckan med två mörkhåriga tjejer och avsluta veckan med något färgstarkare, så glöm inte att titta in för del två.

Ni ska få träffa Sandra igen, en nybliven tvåbarnsmamma som ville ha färg i håret igen! Vi har inte setts sen december, !!! , och nu var det dags igen. Hon är en av dom som sagt “absolut inte rött” och sen gjorde vi det ändå till slut och hon gillade. Så igen. MEN denna gången gick något snett….

Sandras hår är JÄTTEspeciellt. Det är ett glashår som varken behåller färg eller styling. Ibland så lyckas man, men sällan. Det är en utmaning och ni vet vad jag tycker om det… LOVE IT!

Så jag tog en lite mörkare botten än sist, men samma röda färg på längderna.

Det blev SÅ mörkt. Vi gillade det, och det kommer tvättas ut, men det blev inte alls som jag förutspått.

Och här är grejen, mina vänner, man kan aldrig förutspå exakt hur det kommer bli. Aldrig. Man kan med erfarenhet och ren skolboksläran försöka göra det bästa, men i slutändan så spelar så mycket olika saker roll, som jag inte har en chans att reda ut. Då behöver jag ett labb. Men hormoner, mediciner, humör, sjukdomar, produkter och mycket annat- spelar roll. Ni kanske inte tror det, men det är så. Eftersom Sandra är nykläckt så gissar jag att det är det som är denna gången, varför det skulle påverka längderna vet jag ej. Men jag har sett sånt hända flera gånger, att även om man insjuknat eller börjat med nya vitaminer – så har längderna också påverkats. Då kan det ju diskuterar huruvida hårstrået verkligen är dött…

Hur som helst, vi behöll färgen och kanske tänker vi annorlunda till nästa gång, men jag tycker hon blev ursnygg ändå. Hade hon inte gillat det så hade jag givetvis ljuset upp det och provat en annan blandning.

Har ni någonsin varit med om att det inte blev som frisören lovat? Vad hände sen?


Sen har vi Amal som har #hairgoals. Jag dööööööööör. Och samtidigt så dör jag för att det gör så himla ont i ryggen att föna hennes hår. Men värt det! Ni ska få se:

Skärmavbild 2016-06-13 kl. 08.08.58

Jag använde en annan teknik än jag brukar och som jag plockar fram då och då… Det jag gör är att jag handplockar dom partier som ska ha en liiiiite annorlunda färg är det övriga, men utan kontrast. Förstår ni? Inte jag heller…

Såhär blir det iallafall:

Eftersom solen står på så tar glansen över men ni ser nog lite i alla fall! Sååååå fint. Jag vill också ha sånt här hår. Ni gör mig så avundsjuka allihop!

Stay tuned för del nummer två….

Under tiden tar jag gärna emot förslag på vad ni vill se tal midsommar!

 

Leave a Reply