← Tillbaka till allt om hår

Veckans hår · 2015/03/09

Veckan som gått har varit väldigt givande! Jag har fått mer fria händer och makeovers, samtidigt är det svårt att påbörja ett projekt när man ska gå på mammaledighet, så pekfingrarna har varit många dom också! Jag börjar mer och mer inse att det snart är paus och det känns helt overkligt att inte få träffa dessa underbara människor på så många månader… Att vara frisör innebär inte bara att man får jobba kreativt, det innebär likväl att man träffar så många underbara människor, varje dag, flera gången om dagen. Det förlänger verkligen livet!

 

blondeDenna tjej har inte varit hos mig jättemånga gånger men om jag har förstått saken rätt så har hon alltid varit blond med hjälp av slingor. Förra gången hon var hos mig födde vi nog idén till att göra om henne lite lätt, alltså förra veckan. Istället för att lägga massa blonda slingor i folie, så la jag en bottenfärg, några få slingor och tonade in längderna. Vi fick fram en jättesnygg färg som gick från mörkare botten till ljusa toppar. Den här sortens färgning är också relativt underhållsfri om man väljer en bottenfärg som är nära hennes egen! I detta fall tror jag att solen kommer göra jobbet hela sommaren, vilket ofta blir kanonsnyggt så länge man inte glömmer vårda det. Och kan ni förstå att allt detta hår är hennes egna? Helt otroligt! Ljuset gör verkligen inte färgen rättvisa.

 

extensionsbalayageDetta är en hårförlängning med hjälp av Great Lengths. Jag tror att detta är omgång sex eller sju i ordningen. Jag har jobbat med två olika färger plus den färg som är i hennes hår. Jag tycker resultatet blev helt fantastiskt! Helt klart redo för sommaren! Längden är 40 cm och vi har använd ca 100 fästen. Färgen kommer fram otroligt bra och man kan inte se vart extensionsen börjar eller slutar. Precis så vill vi ha det!

 

brunbalayageHär är tjejen som gjort hela den här sidan möjlig! Utan hennes hjälp hade jag inte haft en hemsida att lägga upp bilder och skriva på. Det tackar jag allra ödmjukast för! Men till hennes hår, har ni sett på maken?! Det är ett otroligt hår som jag själv är väldigt stolt över att få handskas med, och som är så himla fint! Hon har sparat ut längden i några år och nu tycker jag också att färgen sitter som en smäck! På bilderna kan ni se det absolut största problem, som jag tror de flesta frisörer tampas med, nämligen ljuset. Det ser olika ut i alla ljus! Och detta är inte nödvändigtvis något negativt, i verkligheten. Då vill man ha en levande färg som skimrar i olika nyanser. Men när man ska visa något på bild kan detta vara frustrerande! Hur som helst. Jag använde mig av balayage-tekniken och om jag får säga det själv så blev ju hårfärgen helt underbar!

 

jennyHär är en äldre bild men eftersom hon var hos mig idag igen tyckte jag det passade fint att visa den. Hon är också på utsparning och här tror jag det gått några månader från rakat på sidorna och lite längre uppepå. Numera är vi vid axlarna och snuddar så det går helt klart framåt! Just den här bilden, det tillfället, vet jag att vi började prata mer styling. Jag lockade hennes hår och formade det för att det ska vara roligt att vänta på den riktiga längden. Man måste vara påhittig annars tröttnar man. Här finns ett inlägg om det. Jag är så stolt över den här kunden att hon lyckats hålla sig från att klippa av det! Nu är den värsta perioden strax över.

Leave a Reply