← Tillbaka till allt om hår

Veckans hår · 2016/09/19

Förra veckan var det så många fina hår som skapade. Förra veckan generellt var rent kaos på det privata planet. Men förra veckan ligger mig ändå varmt om hjärtat.

Ni ska få se vad som hände!


skarmavbild-2016-09-19-kl-07-24-22

Här är min fina Linni, ni vet hon som jobbar hos mig. Ser ni hur vi missköter hennes hår? Det här med skomakarns barn, har alltid stämt på mig. Och nu Linni. Hon drömmer om långt hår och det går ju såklart att fixa! Kan ni gissa vilket märke vi använder vid det här laget? Rätt svar får en hårförlängning……

Skoja bara! Men det vore väl nåt! Hur som helst, det finns en film om hela förloppet. Det är mer som en teknisk tutorial men för er som vill se slutresultatet kan ni spola lite mer mot slutet. Det blev så hiiiiiiimlans bra. Eller hur?

Här ser ni precis innan vi färgade in håret och bara har klippt in det, sen när det är helt klart på utsidan. Vilken förändring!!! Vi lade faktiskt bara bottenfärg trots att jag nog trodde vi skulle behöva färga in längderna. Men jag har använt två olika färger och en egenkomponerad blandningsteknik, det blev ju hur bra som helst! Balayage utan blekning kallas det också, woho!

skarmavbild-2016-09-19-kl-07-24-58 skarmavbild-2016-09-19-kl-07-25-26 skarmavbild-2016-09-19-kl-07-25-14

Med det sagt så vill jag också tillägga en sak, ni som söker en frisör i Göteborg som är skicklig, social och som verkligen lyssnar på sin kund – She´s the man. Det finns ingen som inte faller för Linnis personlighet så gör er själva en tjänst och sätt er i hennes stol. Jag är så stolt över henne så ni anar inte! Ni som inte listat ut vart vi jobbar än, maila alice@colorsofwonderland.se för att få kontaktuppgifter.


Näst ut är en ny kund, som kom med världens längsta utväxt och ville klippa av allt. Yay!

dsc01504

Det är lååååååångt. Men tydligen så har hon gjort detta förr så jag var inte särskilt nervös över att klippa. Många gånger så ångrar sig kunderna, ofta känner man på sig det i förväg, men vissa är envisa ändå. Detta kändes lätt som en plätt!dsc01505

Tadaaaaaa. Vi gjorde balayage också såklart, får att inte ge den skarpa kanten hon kom in med nu och för att hon ska slippa springa till frisören. Det är ett riktigt busy-bee så jag förstår konceptet. Färgen var suuuuuperfin redan innan jag nyanserade det men jag valde ändå att göra det. Fråga mig inte varför! Magkänsla.

dsc01506

Spelet i håret blev så himla fint tycker jag! När man klipper av såhär mycket hår är det viktigt att gå hem och känna. Det blir sällan bra direkt. Man måste känna själv vart det känns som man vill ha tyngden och vart man vill ha bort tjocklek. Det går nästan inte att avgöra direkt för man måste styla det och tvätta det själv först. Så jag ber alltid kunderna höra av sig efter ett tag och säga om det är något.

dsc01511

Styling á la lob, eller hur? Jag tycker det blev så fint, charmigt och naturligt. Hennes hår fick en helt annan tjocklek och dimension. Det kom fram i sitt rätta element!

dsc01512


Ni ska få fler hår senare i veckan! Nu ska jag rusa till förskolan med Molly och sen jobbbaaaaaaaaaaaaa!

Puss och kram

aliceout

 

Leave a Reply