← Tillbaka till allt om hår

Veckans hår · 2016/09/05

Veckans håååååår jaaaaa!

Känner ni också så när ni ser rubriken? Jag behövde verkligen måndag nu, alltså VERKLIGEN. Jag blev alldeles för trött och slö i helgen, och det kliade i fingrarna. Vi har så sjuuuuuuuukt mycket kvar på huset och det är roligare med verklighetsflykt på jobbet. Någon som känner igen sig? Tjötjötjöt, vill ni se lite hår?


Vad är nu detta…? JO! I.C.O.N. kom ut med lite nya grejer nyligen, bland dom var playful brights, som kan liknas med färgbomber. Vi använder dom mycket på salongen och man kan köpa med hem. jag har tidigare inte JOBBAT med färgbomber på detta sätt, dessa är mer pigmenterad än “vanligt” och därför funkar dom skitbra. Det finns nio färger och den enda jag saknar är RÖD. Jag har bett om det så vi får väl se! Annars går dom jättebra att blanda och min kreativa sida går verkligen igång på sånt också. Det är för ER skull jag vill ha en röd. Du blandar dessa med din inpackning eller balsam, eller använder rena ur tuben. Det beror på hur mycket/lite effekt man vill ha/behöver. Jag känner att jag nog ska presentera dessa närmre i ett eget inlägg, men blev ni nyfikna?

Här är iallafall Miranda överst, min lillasyster. Hon ville ha LILA och vad passade bättre än att inviga tuberna på henne? Jag filmade spektaklet och för er som vill se kommer videon här. 

Tjejen i dom två understa bilderna är en redig jäkla pingla (ursäkta språket) som vistas mycket i afrikas sol och därför ville ha någon glans! Ni vet, sådär mörkt så färgen nästan bara kommer fram i solen. Jag testade en blandning på henne också. Svårt att fånga på bild eftersom det givetvis inte var sol, men ni ser lite. SÅ coolt!

Jag är redo att prata mer färgbomber, tekniker och nyanser etc- om ni är det? 


Nästa hår är ett projekt jag haft i huvudet under en låååååång tid, men jag visste att jag måste skynda långsamt. Övertala med väl dolda ord och bommulsinlindade kommentarer. he he he.

HEJ MAGDLENA! 

Magdalena har den PERFEKTA egna hårfärgen. Med det menar jag inte nödvändigtvis att hon (eller jag) vill ha den, helt naturlig alltså. Men den är perfekt för att hon älskar kallt, och hennes hårfärg är den råttigaste hårfärgen jag har i min stol med jämna mellanrum. Den är inte för mörkt, inte för ljus. Magdalena har länge bara gjort slingor, relativt ofta och ville vara ljus ljus ljus. Men när man ljusar upp så stor procent av håret så blir det lätt guldigt. (Att ljusa upp håret plockar alltid fram varma toner, hur du än gör) Så jag bara drömde om att få göra balayage på henne. Länge, länge, länge. Jag pratade om det ett litet tag klart och tydligt, innan jag äntligen fick med henne på tåget. Hallå vad jag tjötar idag jag vill bara säga HALLÅ KOLLA VAD FIN HON BLEV!! Äntligen hade hennes utväxt blivit tillräckligt lång. Jag sov som en stock den natten.


Vi hinner bara med ett hår till idag men inte minst för det. Det här är också en dream come true. Elsas hår har länge tittat upp på mig med en liten tår i ögat och frågat om vi inte kan sluta bleka det. Det har varit mycket slitet och trött, men samtidigt så var vi tvungna att göra det såpass ljust för att inte det ska vara gult. Det var extremt skört i sin egna kvalité och Elsa var ändå duktig på att ta hand om det, så vem är jag att säga nej…. Hon har dessutom alltid tyckt det var okej med utväxt och inte varit särskilt stressad när det dragit ut på tiden mellan slingorna.

Men så en dag…Ombre Alice? Hells yes.

Jag frågade även om det var okej att klippa mycket och hon ryckte med axlarna. mitt hjärta hoppade över ett slag! Okej men håll i hatten nu ska ni få förklaringen.

Jag gjorde en mycket finare övergång mellan ljus och mörkt. Förra gången hon var hos mig gjorde jag det också men visste att det skulle tvättas ur, men det lät hennes egna hårfärg komma ner längre och därmed ge mig mer att jobba med. Det kommer en video på denna makeover för er som vill se, ska jag säga till då? Vill ni ha den i bloggen med?

Sen klippte jag av en himla massa som ni ser. Eller om jag gjorde det först. Minns inte. Denna stund var ett stort lyckorus för mig så… Vem har koll på händelseförloppet egentligen! Detta kändes SÅ HIMLA RÄTT för en power-kvinna som Elsa och jag ryser när jag ser bilderna. Fast jag blir så less på ljuset. Vi går ut, häng med!

Oh my god, säger alla i kör nu. Vad fiiiiint!

Visst blev det? Så mycket fylligare, friskare och fräschare. I LOVE! Stylingen är pricken över i.


 

Nu vill jag som vanligt höra vad ni tycker! Gillar ni färgerna och frisyrerna? Pratar jag för mycket? Ska vi prata färgbomber?

Puss och kram

 

2 Responses to “Veckans hår”

  1. Mia

    Längtar oxå efter en röd bomb ? Vad fina tjejerna blev. Älskar övergångarna i färgerna ?

    Svara

Leave a Reply