← Tillbaka till allt om hår

Veckans hår · 2016/03/07

Förra veckan var INTE bra. Jag fick ett psykiskt nedbryt på onsdagen och hade sån fruktansvärd jobb-abstinens. Tur för mig var torsdagen nära och jag fick bra stöd från min sambo. Men när det där händer så är det mitt eget fel. Jag vill för mycket. Jag vill göra bokföring, blogga, göra tutorials, städa, sminka mig, handla, laga mat länge, jobba och mycket mer. Allt detta funkar inte när man har en liten. Man kan inte ens betala en räkning. Det spelar ingen roll om hon sitter och leker fint på golvet, vilket hon kan göra i nån timme eller så. Man försöker göra allt i räserfart och allt samtidigt. Det brukar sluta med att jag knappat in summan på räkningen samtidigt som jag försöker redigera en bild i photoshop och har damsugaren i andra handen. Och ni som kan räkna förstod direkt att det blir en hand för mycket…. Detta resulterar alltid i att jag blir überstressad och det går ut över Molly. Då försöker jag turbo-leka med henne i två minuter och hoppas att hon ska vara nöjd. Det händer dock aldrig…. Sen måste man veta att med jämna mellanrum ska damen ha mat, och det tar 40-60 minuter att utföra. Bara där försvinner nästan 5 timmar av min dag.

Så jag fick helt enkelt jobbat undan massa inlägg redan på måndagen, sen tänkte jag inte mer på min hemsida. Det gick inte. Jag har inte tränat, jag har inte ens ätit mat (vi kör pulver just nu på dagarna) och jag har inte ens varit ute på promenad mer än till Ica.

Jag måste försöka strukturera upp detta, det hör ju ni med! Så, när jag är hemma är jag hemma, när hon sover kan jag göra detta och när jag jobbar får jag klämma in bokföring mellan färgningarna. Så det där inlägget om stress… Riktat till yours truly; Alice. Snälla ni som bollar allt… Hur gör ni? Jag kan inte få en melt down varje onsdag.

Men ni gick in här för att rubriken löd “veckans hår” så det ska ni få!

Här har vi en tjej som kom till mig första gången i tisdags! Hon hade ett hår som hela tiden är på utväxt, men hon gillar förändring när hon väl går till frisören (som inte är särskilt ofta) och därför så åker det upp och sen växer det ner igen. Färgen var inte rolig innan så jag bestämde mig för att använda balayage-tekniken på henne. Dels för att det är så sabla snyggt men dels för att…..(nån som kan gissa?) hon inte går till frisören så ofta. Utväxt som inte är meningen, är inte fint. Så sagt och gjort jag målade på och fick denna levande färg med djup och nyansskiftningar istället! Klippte av några centimeter och lutade det lätt framåt i en klassisk lob. Och som vanligt stylar vi loben med locktången! Det är MYCKET snyggare med lockiga lobar tycker jag, framförallt om man har ett ganska så rakt och platt hår själv. Hon blev så himla fin i denna frisyr!
(Det är kvällstid och därav mobil-bild!)


 

Magdalena var inne för att ta ut sitt löshår och för att få en förändring. Vi diskutera ganska länge om vad hon skulle få. Hon ville ha page och jag vill inte att hon ska ha page, så gick diskussionen… Jag vann! Nä, haha. Det blev en kompromiss. Jag klippte av hur mycket som helst och färgade mycket mycket rödare. Jag använde exakt samma färgblandning som på mitt egna hår (vi ska ägna ett helt inlägg åt MITT hår) men trots det så blir det inte samma resultat…. Nån som kan gissa varför? (obs det var meningen alltså..) Men visst är det tjusigt? Så mycket friskare, mer levande och läckert! För att inte tala om all tid hon kommer spara på morgonen nu. Magdalena har lovat att börja använda sin ghd hon investerat i nu när det inte är lika tidskrävande. Vi tummar upp det beslutet!


 

Här är Amanda, en av er! Den här söta tjejen tog sig från Falkenberg och landade i min stol klockan åtta en fredagsmorgon. Jag är morgonpigg och älskar dessa tidiga mornar… När jag först såg henne tänkte jag “ånej jag har satt undan för lite tid” men sen visade det sig att vi skulle klippa av allt. Jag vet inte hur många centimeter vi klippte av men jag har sparat allt och ska undersöka möjligheten att skänka det, då det är helt ofärgat! Visst är det coolt? Vi klippte lob och jag frihandsmålade för att inte ge någon skarpt utväxt och för att det ska bli lite liv i håret. Amanda vill inte gå för ofta till frisören och då är detta den bästa tekniken, det vet alla här inne vid det här laget! Jag tycker hon blev så fin, så annorlunda och helt självklar i denna längd. 


 

Anna är också en tjej som hittat mig via bloggen, såååååå roligt att få träffa er! Men här hade vi en utmaning som hette duga. Hon har egen brunn och är medveten om det (älskar när ni är medvetna!) och vi började därför med en detox-tvätt. Jag tänkte inte ens på att ta en första bild, utan den före-bild ni ser är efter själva tvätten. Men det blev en sån skillnad bara av det shampoot! (ni ska få recension) 
Anledningen till att jag ville tvätta först var för att få bort så mycket metaller det bara gick. Man vet aldrig hur dom samspelar med blekningen eller färgen. Det kan bli en kemisk reaktion direkt, den kan komma i shamponeringen, den kan komma hemma. Man vet aldrig! Så vi fick bort väldigt mycket iallafall upptill. På längderna, som oftast är mer slitet och torrt, så satt det kvar mycket. Men BETYDLIGT bättre! Sen ville hon få ut sin naturliga hårfärg mer och mer, hon hade en rätt så skarp utväxt från gamla slingor. Jag fick använda mig av två färger, bomull, folie, målarplatta, nyansering och sen avslutade vi med kebelo. Balayage är ingen färgteknik som skapar drastiska förändringar, det är meningen att den ska skapa naturliga förändringar, därför förklarade jag också att det förmodligen kommer ta en eller två tillfällen till innan hon kan låta sin egna hårfärg bara växa. Det är sällan man prickar rätt på den vanliga råttfärgen vi skandinaver har! Hursomhelst, jag tycker det blev sååååå fint och en sån otrolig skillnad från före-bilden, tycker ni inte? Kebelon kommer hjälpa hennes hår växa ut och bli starkare, förhoppningsvis blockerar den även vissa metaller från att fästa i håret. Vi håller tummarna och väntar med spänning på fortsättningen….


 

Vad tycker ni om veckan som gått? Vilka inlägg har ni gillat och vad har ni saknat? Berätta! Jag famlar lite i mörkret så vill gärna ha lite tips och förslag. Puss och kram!

4 Responses to “Veckans hår”

 1. Mia

  Det är jätteroligt att se före o efterbilder och inspirerande med modiga kunder. Vad gäller stressen så får du inte glömma att prioritera. Ingen människa kan hinna allt. Det brukar sluta i väggen.
  Ta hand om dig ?

  Svara
 2. Elsa

  Jag älskar dessa hårinlägg där du skriver om kundens hår och visar bilder.
  Oscarsgalan och kändishår är jag inte så förtjust i, men smaken är som….
  Rådiggar också inlägg som ditt stressinlägg, mer sånt!
  Keep up the good work men glöm inte att andas så du inte går in i väggen!

  Svara
  • Alice

   Tack! Så himla bra feedback. Ska definitivt langa mer bilder från mina egna kunder och mer “viktiga” inlägg . Tack söta!

   Svara

Leave a Reply