← Tillbaka till allt om hår

Veckans hår · 2015/12/29

Årets sista veckans hår! Hur känns det? Är ni redo att gå in i 2016? Peppade med inspiration…?

Jag är superpeppad, 2015 har verkligen bjudit på mycket utveckling för min del. Jag laddade hårt under hela min graviditet och när jag var tillbaka på jobbet exploderade jag i kreativitet. Jag har fått göra SÅ många otroligt makeovers och träffat så många underbara kunder.

Men till saken.

Sandra! Hon har varit alla möjliga färger och nu har hon kommit fram till att hon vill se ut som Queen B! (Beyoncé)
Hur många här inne vet hur svårt det är? Sandra vet, och Sandra har valt att göra ett 100% commitment. Hon gör exakt som jag säger och hon står ut med att se ut som … Man ska inte svära. Men också att klippa av det som behövs och använda mina produkter.
Bilden uppe till vänster är Sandra vid start. Under min mammaledighet har Sandra svävat ut och jag har inte riktigt koll på vad som hänt. Men det var rätt mycket färg i håret. Vi avfärgade (med hjälp av min underbara Linni) och hon blev som bilden nere till vänster. Så gick hon omkring i tre hela veckor och jag beundrar hennes envishet! Att inte behöva färga in håret mellan avfrågningarna underlättar SÅ himla mycket. Sen var det äntligen dags för steg två, i måndags, och då gjorde vi tiomiljoner slingor (för sandra har inte bara långt hår hon har OTROLIGT tjockt hår) och petade in färg på det som inte var i slingor. Jag var orolig för att det inte skulle täcka allt oranget och förberedde henne på en ruggigt osäker framtid. Kanske väldigt guldigt. Men tvärtom! Färgen blev nästan för kall. Så jag tonade in det med lite guld etc etc. För mycket kemi! Men hur som helst, det här trodde jag ALDRIG att jag skulle uppnå på två gånger och min rygg är alldeles PAJ men det var det värt. Här är en bild från Sandras Facebook där man ser alla färgerna sida vid sida, är det bara jag som gapar? Nästa gång kommer vi fortsätta finlira lite på färgen men överlag, superfin! Det är inte helt jämnt men det är verkligen inget man kan förvänta sig efter en sån här pärs. Vill du bli ljusare, var beredd att göra allt din frisör säger och förvänta dig inte ett perfekt resultat med en gång. Tack söta Sandra för att du är bäst på att lyssna och lyda! 

Skärmavbild 2015-12-29 kl. 20.50.21

 

Nästa tjej är faktiskt en av er! Så himla roligt att Jenny hittat mig via bloggen. Hon har klippt sig ett par gånger men nu var det dags att ta i med hårdhandskarna. Hon visste inte riktigt vad hon ville ha men vi hade några bilder att gå efter. Jag handmålade hela håret och försökte att kombinera att vilja bli mycket ljusare med att inte vilja ha utväxt. Balayage är perfekt vid såna önskemål! Jag tycker att resultatet blev otroligt bra. Det är vid såna här tillfällen man älskar att man kom ihåg före-bilden, för ibland kan det kännas som att det inte hänt särskilt mycket, men här ser vi klart och tydligt att det har det! Dock så hade det hunnit bli helt kolsvart ute så efter-bilden är något mörkare i ljussättningen. Men vissssssst är min nya kamera bra? Mycket bättre än de där mobil-bilderna. Då hade man inte sett ett dugg! Men hurra för denna makeover, eller hur?

Här är min fina Pia! Hon har hängt ihop med mig sen jag flyttade till Göteborg och är en alldeles underbar mamma och förebild. Hon har i princip alltid haft samma hårfärg och frisyr en jag började och förra gången fick jag äntligen påbörja en process. Jag lade lite mörkare i botten på hennes sist och idag var hon redo att gå hela vägen. Tycker ni inte att det blev så himla mycket bättre? Hon var fin innan, men om hon glittrade innan så sprakade hon som nyårsraketer i den här färgen! Jag älskar färgen, så himla mycket. Jag tror det blir en sån här nyans för mig nästa gång. Koppar rakt igenom med en något mörkare botten, ger ett djup i färgen! Kärlek på tub om det finns en.

Det är precis så här jag vill avsluta året. Min sista kund 2015 went out with a bang. Sandra har aldrig varit hos mig. Innan hon kom klockan 13 idag hade jag heller aldrig sett henne. Ändå skulle jag göra något som var mycket svårare än jag kunde förutspå innan. Jag hade förberett med massor av löshår i olika färger för att verkligen ha allt som behövdes. Jag var grymt nervös innan. Håret var lite längre baktill men uppe och runt ansiktet var håret 3-5 centimeter kort. Och vi skulle förlänga till 40! Det här är otroligt svårt och jag är fruktansvärt pedant, SÄRSKILT när det kommer till mina förlängningar. Det är min specialité och jag kan inte göra annat än det bästa. Här fick jag kompromissa! Vi hade kommit överrens om ett visst antal slingor, i efterhand hade jag valt mycket mer men jag hade inte möjlighet att träffa henne innan bokningen så jag gick på vad föregående frisörer gjort. Så när jag fick se henne på riktigt började hjärnan snurra. Jag fick verkligen kämpa och pilla och skräddarsy men herregud så värt! Det blev en otrolig skillnad och ett riktigt drömhår. Jag är så sjukt nöjd med resultatet och min insats. Jag hoppas verkligen att ni kunder/läsare och alla andra förstår HUR svårt detta är. Att förlänga så mycket, med så få slingor- ursäkta mig men- det är en bedrift. Alla kan sätta i slingor och få långt hår, men det är få som kan få det att smälta ihop så fint och naturligt. Jag är helt säker på att det kommer krävas massor av Sandra i stylingen för att få det att smälta ihop, för hon har dessutom ett frissigt hår som gärna reser sig, vilket kommer lyfta det från löshåret. Men visst är det värt att lägga lite extra jobb om man få såhär fint hår? Vad tycker ni?

Skärmavbild 2015-12-29 kl. 20.31.22

Kära läsare! Vilket år. Vilka hår. Jag tänkte visa er ett litet urplock av årets “veckans hår”. Kommentera gärna, med vilken som är er favorit! (håll i er, bildregn!)

 

Skärmavbild 2015-12-29 kl. 22.51.50

Och hörni, hur vore det att starta året med en tävling? Jag återkommer, men vinsten är – ojojoj – .

 

3 Responses to “Veckans hår”

 1. Joe

  Well done!I should learn from you.
  http://www.officialpatagonia.com

  Svara
 2. Ess

  Du är SÅ duktig! Heja dig!

  Svara

Leave a Reply