← Tillbaka till allt om hår

Veckans hår · 2015/02/23

Vi blandar, några från förra veckan och några från längre bak i tiden!

balayageDen här tjejen har varit ofärgad, sen blond ombre, sen brun ombre med extensions, sen en trip till Indonesien och nu detta. Detta är min favorit på henne! Jag gillar mörkt i botten och ljusare på topparna på grund av att hennes ögon kommer fram så bra med den mörka färgen, men håret känns sommarfräscht tack vare det blonda. För att inte tala om hur fint det blir när man flätar eller sätter upp håret. Otroligt effektfullt! Vi valde lite mer markant för att det känns mer “hon”. Vissa vill inte alls ha någon tydlig skillnad och då jobbar man på ett annat sätt. Detta är vad vi kallar en mix mellan ombre och balayage. Det är en av de, tekniskt, mest svåra färgningarna vi får göra som frisörer. Man får ofta göra det i flera steg, och sällan har man ett jämnt underlag att jobba med. Det absolut bästa för den här typen av färgning är egentligen helt naturligt hår, men det är inte ofta man ser sådant! Hursomhelst, värt allt slit i världen! Det är ursnyggt

extannDetta är en tjej med extensions, tro det eller ej! Dom smälter ihop så fint med hennes egna hår att man inte kan urskilja vad som är vad. Kan ni gissa hur långt hennes egna hår är? Älskar färgen otroligt mycket, lite Jennifer Aniston över det. Just förra veckan färgade vi bara botten. Hennes extensions har suttit i tre månader, och får sitta tre till! Läs mer om Great Lengths här.

 

ombrebrunEn tjej med världens hårsvall, jag blir alltid lika avundsjuk! När hon började gå hos mig var hon naturlig med lite slingor. En eller två gånger senare så blev hon mörkare och mörkare. Vi färgar kanske en gång i halvåret och klipper någon gång emellan. Förra veckan gjorde vi henne mörkast hittills och det blev hur bra som helst! På sista bilden kan ni se kontrasten mellan topparna och botten, men övergången i håret är så fin att man inte märker att det är sån skillnad när det hänger neråt. Om jag blir brunett igen så blir det något liknande!

 

10423270_727199314014249_3315460770728679533_nSist, men inte minst, har vi en av mina fabulösa systrar! Hon började lite försiktigt för två år sen att färga koppar då hon naturligt är lite rödblond i sig själv. Sen ville hon ha mer och mer rött. Nu kan vi nog inte bli rödare! Den här bilden är tagen för något halvår sen, men jag tror vi har färgat ungefär detta i ett år lite drygt. Den röda färgen är från Elumen och är toppen om man vill ha den där skarpa, effektfulla glansen som man måste ha i rött. En dassig, röd färg är inte så rolig… Detta är dock inte den enda kunden med elumenröda toppar och mörkare botten, det kommer ni märka. Men man förstår ju också varför. Så otroligt coolt!

 

Leave a Reply