← Tillbaka till allt om hår

Veckans hår · 2015/12/07

Förra veckan struntade jag i veckans hår… Jag blev helt enkelt lite omotiverad av att pumpa ut inlägg och kanske en procent får en kommentar. Det ÄR lite tröttsamt att inte få respons. Men idag fick vi huset och jag är på extra bra humör för det, så jag bjussar på massor av veckans hår idag, för att kompensera lite. MEN, måste tillägga, vill ni se veckan hår? Glöm då inte att kommentera då och då för att visa att du varit här.

Först ut är skomakarns barn… Nä. Men syster! Hon är så otroligt duktig på att vänta på att få en tid och under den tiden, ta hand om sitt hår. Hon har gått från mörkt (i flera år) till nu jätteljus. Ändå är det långt, tjockt och starkt! Visst blev färgen fin? Dom två första är tagna inomhus, före-efter. Men ville visa er hur det kan skilja sig utomhus och inomhus, samt visa att färgen även blev bra inomhus. Det är ett jäkla pysslande när man ska ta dessa bilder. Hursomhelst, jag tycker färgen blev såååååååååå snygg. Jag testade ett nytt märke som jag väldigt gärna skulle vilja jobba med. Ska bara få med de andra på salongen också.. Håll en tumme!

 

Härnäst får ni se fina Silvia! Vi klippte av hennes hår för ett par veckor sen, från svart, långt, SUPERtjockt till lob, balayage och mjukare toner. Hur fint?? Passade på att klippa henne dotter under tiden färgen verkade och så trixade vi ihop en snabb frisyr. Det är INTE lätt att fläta små tjejer, dom har tusen småhår och bestämda virvlar. För att inte tala om detta tjocka hår jag fick färga! puuuuuhhhh! Men jag är så nöjd med resultatet. Jättefint! Nu håller jag tummarna för att stylingen sköts där hemma..

 

Väldigt svår färg att fånga på bild! Glömde före-bilden men ni ser under tiden och efter i olika ljus. Hon har gått från rött till blont. Tror det är två eller tre avfärgningar, och lite paus med bara bottenfärg. Men jag fick nog, nu ville jag komma nånvart. Så jag frihandsmålade första omgången för att lätta upp kvarvarande färg på längderna. Sen tvättade vi och jag gick in igen med tre olika färger, för att få djup till färgen som började se väldigt helblek ut. Det är vissa mörka partier kvar i underhåret, jag la dessutom in lite fler mörka slingor i underhåret med flit, för att få ett djup. Jag tycker det blev otroligt bra! När man jobbar med flera färger i ett hår ska man veta att det kommer bli minst lika många olika färger beroende på vilket ljus du står i. Det är det jag älskar, levande färger! Stor guldstjärna till Ewa-Maria som kämpar med sitt hår och bibehåller kvalitén efter allt mitt tjat.

 

Det här är Emma! Hon har gått hos mig i snart två år och jag tycker hon är så häääärlig. Hon har sparat ut sitt hår så det var helt naturligt, men har en ganska torr kvalité i sig själv så hon har ändå fått kämpa med klippningar, kebelo och vård. Någon gång under dessa år har jag ändå sått ett litet frö… Kanske skulle man kunna få färga lite… Sagt och gjort, dagen var här i fredags och jag blev så himla nöjd med resultatet! Tog tusen bilder, som jag alltid gör när jag är extra nöjd med färgerna, för jag tycker ljuset är så orättvist. Dessutom var det mörkt ute. Men ni ser kanske. Eller kan föreställa er! Jag använde mig av tre färger, som jag nämnde ovan så älskar jag levande färger som ser olika ut i olika ljus, och jobbade fram skiftningar, djup och ljus. Jag färgade in en liten utväxt som var mörkare och tog färgen saaaaaaakta men säkert mot mjölkchoklad i topparna. Jag kallar den 50 shades of chocolate. Gillar ni? Nästa gång vill jag lägga ännu mörkare botten, men var försiktig denna gången eftersom Emma inte gärna vill få en utväxt, hon visste inte om hon kommer vilja fortsätta färga eller bara en engångsgrej. Vi håller tummarna!

Två bonusar, en som ville klippa av sitt hår som bara faller platt, och en annan som ville tjocka till sitt. 

 

Vad säger ni? Ska vi fortsätta med veckans hår eller ta en paus? 

8 Responses to “Veckans hår”

 1. Michaela

  Älskar veckans hår! Du är så himla himla himla duktig!!! Heja heja

  Svara
 2. Mikaela

  Sjukt snygg färgning och lobben är fantastisk fin!

  Svara
 3. Ess

  Jag är jättedålig på att kommentera men är inne här ett par gånger i veckan och jag älskar veckans hår och de flesta inläggen. Ska försöka skärpa mig med kommenterandet, vet att det är viktigt med feedback. Du är jätteduktig!

  Svara
 4. M

  Fortsätt!! Din blogg är toppen, den bästa inom hår som jag stött på, jag läser ofta men brukar aldrig kommentera. Den får gärna bli lite mer privat för min del :)

  Svara

Leave a Reply