← Tillbaka till allt om hår

Veckans hår · 2015/11/09

Det här håret hände nästan inte! Jag ska förklara… Jag är en jäkel på att upptäcka saker i håret. Alltså när man t.ex har egen brunn osv. Jag visste direkt att det var något i håret. Det har en speciell doft och en speciell glans samt ton när man har metaller i håret. Minsta lilla, jag vet det direkt. Jag tror vi pratade i en tjugo minuter kanske om vad hon eventuellt kan ha i håret, eftersom hon bor i lägenhet. Det ROLIGA kommer sen, läs vidare! Iallafall, vi körde på. Jag med allra största beredskap, eftersom det kan bli en kemisk reaktion, men magkänslan var ändå bra. Hon hade en gulare ombre/balayage-variant som vi inte fick bild på. Jag målade på frihand för att sudda ut kanten och för att få längderna kallare. Sen fick hon en askig toning på. Jag fick dock inte klippa, vilket märks i stylingen. Jag fick ingen ordning på det alls! Hur som helst blev färgen mycket finare, men den kommer nog inte hålla så bra. Dels för det här som då finns i hennes hår, men dels för att askiga toner gärna tvättas ut. Och jag har sagt det förr, men dessa mobilbilder? Hur roliga är dom….  Det riktigt roliga då? Dagen efter hennes besök läser jag att hela hennes kommun har problem med vattnet. Min super-kraft segrar igen! Tänk på det, har ni egen brunn eller dåligt vatten, säg det till din frisör! 

 

Det här är faktiskt en makeover som borde varit med redan i september men vi blev så stolliga över resultatet att efter-bilden glömdes av. Här är åtta veckor senare, en uppdatering av färgen och lite toppklippning. Men ser ni? Så fint. Hon är den som gjort loggan till både denna och salongens hemsida så jag var rätt nervös när hon skulle komma till mig för att få något hon kanske aldrig trott hon skulle få. Hon tillhör nämligen samma gäng som mig, vi med Skandinaviens icke-hår. Det blir inte så långt, det blir definitivt aldrig tjockt och det är mycket hår i omsättning, alltså massa småhår. Hårförlängning och förtjockning med Great Lengths fair trade-märkta extensions. Jag såg hennes blick, hon kunde inte se sig själv i spegeln. Det är så ovant och man kan knappt tro det är sant! Man drömmer om det länge och hårt, så är det plötsligt sant! Så himla fint! Visst smälter det ihop bra?

 

Från långt till kort, detta är tredje gången vi filar på denna korthåriga pingla, och jag menar verkligen pingla! Hon hade långt hår tidigare och helt ärligt, jag älskar ju långt hår så jag tvekar alltid när jag ska få klippa av massor. Men. Jag är inte sen att erkänna mina misstag (ej ännu gjorda då då..) men haaarregud vad hon passar bra i kort hår! Jag klippte av det precis innan jag gick på mammaledighet, sen klippte hon sig i somras och när jag var tillbaka fick jag klippa topparna lite för att denna gång även få färga det! Det ni ser på före-bilden är alltså en gammal, avklippt, urtvättad, solblekt gammal färg. Jag hade feeling denna dag och bestämde mig för att göra nåt tokigt. Jag kammade i blekningen på måfå för att få en solkysst känsla och inga kanter, ingen utväxt. Det blev lite FÖR bra där bak och jag fick tona in nacken, men ser ni? Kan ni se en kant? Kan ni se exakt var det ljusa börjar och slutar? Jag sände en tacksam tanke till han som vakar över mina spontana infall och konstaterar att det återigen är vinst till mina super-krafter. Jag älskar när det går från mörkt till ljust utan problem eller hinder. SÅ snyggt! Hon har tokiga virvlar där bak så jag testade även där om mina idéer, som ploppar upp innan jag ska somna om kvällarna, kanske kan funka. Mycket effektivt! Men den tänker jag behålla för mig själv och ta patent på.

 

Veckans skräll! Dagen innan, eller kvällen, var den jobbigaste i mitt liv. För första gången så ville Molly inte somna, hon skrek och skrek och skrek (tänder?) och allt jag kunde tänka var på stackar Emma som fått längta i så många veckor. Jag trodde jag skulle få boka om eller flytta till eftermiddagen. Det löste sig och jag fick ändå sova några timmar, super-taggad på morgonen inför detta mastodontjobb. Är det något jag är stolt över så är det mina förlängningar. De smälter alltid ihop och jag jobbar mycket för att inte någon ska kunna se att du gjort förlängning. MEN, att förlänga en kort, TJOCK page... Där är en utmaning som heter duga. Tack och lov fick jag klippa i hennes egna hår (krav) för att sen sätta igång vad som tog närmare 5 timmar att få ihop. Damen på bild älskar Kylie Jenner (who doesn’t) och inspireras av hennes långa svall. Det var målet. Oturligt nog hade hon svart på sig, men om ni zoomar, eller drar upp belysningen, kan ni se en kant? NEJ! Jag dog av lycka när jag till slut var klar för det blev så bra. Hennes egna hår är mycket tjockt och det kan man även känna när man drar i håret, trots att jag satt i så mycket extensions, hennes hår tar fortfarande överhanden. Men på grund av väl placerade slingor så kommer det smälta ihop fantastiskt bra. Jag tänkte jag skulle sätta ihop ett inlägg till er som har extensions snart, där jag går igenom allt som heter Skötsel! Vad tycker ni om det? Och vad tycker ni om Emmas hår?  En stor anledning till att jag älskar att jobba med extensions är att få se och höra kundernas reaktion. Den här var verkligen i top 3 på min lista. Hon blev alldeles till sig!

 

Vad tycker ni om veckans hår? Blev ni sugna på att göra nåt eget? Har ni planerat eran makeover efter årskiftet? 

 

Leave a Reply