← Tillbaka till allt om hår

Veckans hår · 2015/11/03

Förlåt för fruktansvärt dålig uppdatering, vi håller på att sälja (klart) och köpa (inte klart) hus! Här kommer i alla fall veckans efterlängtade hår!

Tuff brud i lyxförpackning! Jag avgudar Ella. Hon är så fin och så geniun och framförallt modig. Hennes hår har varit alla möjliga färger och ålder är verkligen inget hinder. Man behöver inte vara under 30 för att kunna experimentera och bära upp coola färger. Rött, lila, orange, brun, blond etc. Allt! Denna gången inspirerades vi av lönn-löven som faller på hösten. Brinnande färger som går från allt till kopparbrun till brinnande brandgul! Älskar detta! Elumen står för färgshowen.

 

Madelene inspirerades av förra veckans inlägg om lobs. (länk för er som missade.) Jag klippte och klippte och klippte, för det är såååå mycket hår. Enkel, snabb styling och voila! Supertrendig mamma! Nästa gång vi ses ska vi dessutom förändra färgen, men det hann vi inte med denna dag. Någon mer som är sugen på att kapa längder?

 

Jajamen! Johanna har massor med frissigt burr. Det växer på bra och stylar man det så är det lätt att få fint. MEN, som alla säkert vet med sig så blir det inte så. Långt hår åker oftast upp i en tofs och förblir där. Kanske en fläta. Så vi kapade, med hänsyn för att det skulle gå att sätta upp i nödfall, men ändå ta betydligt mindre tid att styla när man väl ville! Jag tycker det blev så himla fint och HON blev så tjusig i det! Jag frihandsmålade in slingor (för att undvika skarp utväxt) och helblekte längderna, men fägen var envis så hon blev inte så blond som jag hade velat. Jag tar alltid hänsyn till kvalité och därför får håret vila. Men, inte jätteledsen för det, färgen blev så toksnygg ändå! 

 

Skärmavbild 2015-11-03 kl. 08.27.48

Jag vill passa på att visa den här färgen som faktiskt var en chansning. Många gånger är det de, jag blir alldeles för inne i det jag gör. Leker kock och blandar hej vilt. Med elumen kan man göra det. Sen kan man pensla på ett papper, precis som en kock smakar på sin soppa, och se hur pigmenten förändras och blandas till något fantastiskt. Jag blandade allt som jag tycker om. Koppar, guld, brun, blond, ask, liten klutt rosa och det här är vad det blev. En koppar-rosé-guld-blond-färg. Den är lite ljusare i verkligheten än på bild, det var supersvårt att fånga i kvällssolen. Men jag blev helt kär!

 

Trumvirvel! Här är Lina. Min absolut trognaste kund. Vi har hängt ihop sen jag flyttade till Göteborg och jag hoppas vi hänger ihop livet ut! Rätt ofta så har jag i förbifarten sagt att man kan testa en annan färg någon gång. Hint: rött. Eller lila. Eller nåt annat liksom. Hon vill bara ha kall brun, kall brun, kall brun. Jag har försökt i såå många år att bibehålla en kall brun på henne men hon är svart i sig själv, så det är ett otroligt tufft jobb. Dessutom vill hon rätt ofta bli ljusare än vad hon är och då kommer mer guldiga pigment fram. Så, torka svetten i pannan, rätt tufft jobb som sagt. Jag hade nätt och jämt gett upp, så jag sa till henne “Okej jag tänkte vi skulle testa en kall brun färg på dig…”. Hann inte längre än så förrän hon visade en bild på rött hår. Jag blev så paff så jag fick inte fram ett ord. Bokstavligen! När jag fick tillbaka talförmågan sa jag bara “screw that vi gör rött!”. SOM jag har längtat. Vet ni hur jobbigt det är att inte få göra något man VET kommer bli så himla bra? Och när man få äntligen får göra det? Jag ville aldrig att hon skulle gå, jag ville bara pilla i hennes hår hela dagen och typ gosa med det.

Vad tycker ni? Gillar ni veckans hår? Kommentera!

2 Responses to “Veckans hår”

  1. Mim

    Dör lite för kopparfärgen, så himla fin! Om man är ljusblond naturligt… hur mycket underhåll behöver en sån färg? Min förra frisör sa att jag kan glömma att ha röda toner i håret eftersom jag har röda undertoner i ansiktet, hur tänker du om det?

    Svara

Leave a Reply