← Tillbaka till allt om hår

Välj rätt fön! · 2015/02/02

Låt mig presentera min följeslagare Aura.
Närmare bestämt ghd Aura professional hair dryer.

Jag är mycket svår att övertala, det ska gudarna veta. Nästan alltid när en säljare kommer in och säger “nu har vi nåt revolutionerande!” så vänder jag ryggen till och stänger av hörseln. Om ni bara visste hur ofta jag får höra detta! Men när vår säljare för ghd kika in med en ny fön, då lyssnade jag med ett halvt öra, men slog bort tanken på att börja använda den. Jag var hur nöjd som helst med min dåvarande fön, VARFÖR skulle jag överge den? 
Jag vet inte vad som hände, men jag tog fram en Aura och satte den vid min plats. Vi har jobbat ihop varje arbetsdag sen dess, oskiljaktiga!

Okej vi går igenom det noga, jag förstår att du blev nyfiken! Vad har du för fön idag? Tycker du att det går snabbt att föna håret eller är det smärtsamt varenda gång? Kan du tänka dig hur mina axlar hade mått om jag haft din fön åtta timmar, fem dagar i veckan? Inte jag heller. 

Först och främst, den blåser otroligt jämnt och fint, luften är inte överallt! Ofta när man fönar en del av håret så blåser allt det andra omkring, det händer inte med aura. Det är en mycket mer koncentrerad luftström som låter det andra håret vara, medan du fönar där du vill föna. Där din borste befinner sig och inte överallt runtomkring. Det gör också att frizziga, ostyriga hår blir slätare och storleken hålls i schack. Man kan även lättare föna ett lockigt hår, tidigare har detta nästan inte varit möjligt (utan den berömda tratten) eftersom den spridda blåsen rört om för mycket och håret mest blivit yvigt och stort.

Sladden är väldigt lång, vilket uppskattas enormt. Halva motorn sitter i en dosa som ligger på golvet, resten sitter i fönen. Därav lättheten. Aura är mycket lättare i handen än många andra fönar. Jag får inte slitage i nacke och axlar som jag upplever annars.

Något som jag tycker är väldigt häftigt, och framförallt användbart, är deras Cool-wall, som dom kallar det. Munstycket på fönen består av två delar. En vanlig, där värmen gå igenom. Och en tunnare del, utanpå den varma, där kalluft blåser ut. Detta gör att jag kan trycka fönen mot hårbotten, få ner hår som envisas med att sticka ut och allt detta utan att slita för mycket. Munstycket blir aldrig för varmt, det går att hålla handen mot det när som helst, vilket också gör att man inte bränner hårbotten! Jag upplever också att detta (eller någon annan magisk funktion som jag inte känner till) gör att håret blir glansigare.

Kalluft är ju som ni vet egentligen det ultimata för glansen, men av ergonomiska skäl kan man inte stå och föna ett hår helt torrt med kalluft. Oftast avslutar man med det, kanske för glansen men också för att håret ska hålla bättre i sin styling. Nu tycker jag att det löser sig självt, väldigt mycket fortare! Det är lättare att jobba upp en hållbar volym. Jag, och mina axlar, är evigt tacksam även för detta.

Andra saker jag också uppskattar enormt är att torktiden har minskat. Jag står inte längre och fönar tills jag blir svettig. Kunderna står inte hemma och fönar så att dom blir svettiga. Det är lättare att kontrollera vad man gör, alltså lättare att underhålla sin frisyr hemma. Det värmer alltid ett frisörhjärta!

Jag föreslår att du tittar in hos närmsta frisör som säljer ghd, be att få känna på en aura. Köp en aura! Och lev lycklig för resten av ditt liv.

291_image_1_hero

 

Glöm inte att kombinera din fön med rätt borste. Och glöm inte värmeskydd!

Ps. Alla hjärtans dag är runt hörnet. Vill inte du ha en ny fön så kanske din älskade vill det. Gör isåfall henne/honom lycklig, och få en mer hårfager partner på köpet!

 

Kategoriserat under: Hår, Hårvård, Styling · Taggat med: · · · · · · · · · · ·

2 Responses to “Välj rätt fön!”

 1. Amanda

  Kan du berätta om balsammetoden är den att rekommendera? vad är bra? vad är dåligt? Speciella produkter? Är metoden bäst för speciell hårtyp?

  Svara
  • Alice

   Som ett kort svar så brukar jag inte rekommendera balsammetoden, det är ofta väldigt individuellt vad frisörer tycker men det är min åsikt :) Jag kommer ta upp detta mer ingående i ett inlägg senare, så håll utkik! Men jag gillar traditionellt med shampoo, inpackning och balsam.

   Svara

Leave a Reply