← Tillbaka till allt om hår

Vad händer här..? · 2017/05/17

Har du suttit i min stol den senaste tiden och sett ut som ett troll? På grund av mig? Har du kollat min instagram-story och tänkt “vad sjutton håller hon på med?”? Har det sett ut ungefär så här:

IMG_0358

Låt mig förklara vad som händer!

Jag har flörtat med tuperingstekniken i ungefär ett år. Känt på den då och då. Det är så när man har mycket att göra. Jag kan inte bara sätta av en hel dag, ta in fem modeller och testa mig fram. Det tar för mycket tid och risken är att man gör något ogenomtänkt som modellerna sen får dras med. Istället så väger jag för och nackdelar, funderar på HUR det kan bli rent logiskt och sen testar jag små partier på passande kunder. Då ser jag hur det blir på mindre partier, det vill säga det är enklare att färga över eller täcka ifall något blir galet. Och sen blir man mer och mer besatt av tekniken.

Så nu har jag gjort tre hela huvuden inom en vecka.

Vi pratar alltså om tuperingstekniken som jag hintat om lite grann i tidigare inlägg!

IMG_0979

När denna otroligt snygga tjej kom till mig var hon inte nöjd med hur håret var. Det var för lite skillnad mellan topparna och botten. Det var lite för skarp övergång mellan hennes egna och det uppljusade. Det var lite oklart exakt hur hon ville ha men jag visade några bilder och fick åtminstone hum om vad som var big no!

Det är SVINSVÅRT att gå från mörk till ljus i denna längd med en mjuk övergång. Men jag kände att jag ville ge det ett försök. Tuperingstekniken was the way to go!

Hon har en fantastisk grundfärg för denna teknik. Eftersom hon är väldigt mörk i sig själv och har något uppljusade längder så kommer det bara förstärka det jag skulle göra härnäst. Grovjobbet var lite gjort kan man säga.

Kvalitén var torr, men efter att jag insett vilka produkter hon använde så bestämde jag att det var produkterna och inte håret i sig, så jag visste att det skulle gå bra.

Vi tonade håret och hon ville gärna vara så kall som möjligt. Eftersom det låg mycket guld i den gamla färgen visste jag att det inte kunde bli grått. Däremot grönt kan det gärna bli om man har guld i och försöker göra det askigt (blå bas). Så! Mitt trick är att ploppa i lite lila. Det äter upp det gula först och sen kan du få lite kallare ton utan att slå mot grönt. OBS håll koll om du är ny!

IMG_0985

Här är själva brytpunkten. Ser ni att det är en mjuk, fin övergång men ändå tydligt att det är mörkt upptill och ljust nertill!

GIVETVIS måste vi ju locka det också, vad är en färg med skiftningar utan lockar!

Helt magiskt blir det! Om ni undrar hur kvalitén blev så blev den nästan BÄTTRE efteråt, när jag fick använda bra produkter i hennes hår. Hon var klok nog att investera i rätt schampo och balsam och jag fick torka en glädjetår ur ögat när hon gick. Så himla kul att få göra detta!

IMG_1001Hon hade det finaste läppstiftet! Allt var så perfekt när vi var klara. Färgen på läpparna, den gröna jackan och en vit tröja under. Jag har dom snyggaste kunderna, jag lovar!

IMG_0990

One Response to “Vad händer här..?”

  1. Tin

    Ja magiskt fint är det verkligen! ???

    Svara

Leave a Reply