← Tillbaka till allt om hår

Tutorial: Omvänd balayage · 2016/09/08

Vet inte riktigt vad jag ska kalla denna tekniken, men eftersom balayage i VANLIGA fall innebär att vi målar ljusare, och jag målar mörkare, så har jag valt att kalla den omvänd. Balayage betyder egentligen att man målar för hand. Nu vet ni det!

Som jag säger i videon, slarva er inte igenom den här typen av färgningar, det får ta hur lång tid som helst. Justera med vilken vätestyrka ni väljer, om ni vet med er att det kommer ta lång tid. Öva på en docka, öva öva öva. Det värsta som finns är fläckiga hår, och det här är verkligen en teknik som bjuder in till att skapa fläckar, men vi faller inte för den frestelsen, eller hur?

Vad ska du tänka på när du väljer väte-styrka? JÄTTEOLIKA från märke till märke, hör med din leverantör (och ni som ens funderar på att göra detta hemma, ni kan inte välja styrka i butiken, det är en och samma till ALLA! Märkligt va…)

I.C.O.N. som jag jobbar med har följande:

Activator (som brukar vara 1,5 – 1,9 % ungefär) – Den väljer jag när håret är poröst,kemiskt skadat, om hon inte riktigt vet ifall hon vill behålla det, eller när jag känner för det.

3% (eller 10 vol.) – använder jag när jag inte ska ljusa upp underlaget alls, när håret är lite poröst, när det är samma ljushetsläge och bara nyansen ska ändras.

6% (20vol.) – använder jag när jag vill sudda kanten ytterligare (eftersom det inte kommer fästa lika bra på det ljusa håret samtidigt som det ljusar upp hennes egna färg något), när jag vill att hennes egna hårfärg ska bli ljusare (OBS justera då nyansen du väljer eftersom det kommer fram mer guld), eller när jag känner för det

9% (30vol.) använder jag när jag ska ljusa upp håret mycket (2-3 steg) med färg. Sällan jag använder vid dessa tekniker då det inte fäster på det ljusa.

12% (40vol) använder jag aldrig vid dessa färgningar.

Ni som är frisörer, frisörstudenter, lärlingar, praktikanter osv, berätta gärna om det finns någon teknik ni vill att jag ska utveckla, prata mer om, visa osv. Jag tycker det är superroligt att göra dessa videos, det är så JAG har lärt mig och utvecklats. Sen gör man sin egen version av det på salongen allteftersom man utvecklas ännu mer.

Ni som INTE är något av ovanstående, är detta dödstråkigt? Jag personligen gillar ju att kolla på videos även inom yrken jag själv inte behärskar (typ snickare!) så kanske finns det intresse även här. Om inte annat så får ni spana in slutet där jag stylar en lob med en liten twist. Ser ni vad jag gör….? Vill ni ha en utvecklad version av den?

Jag bjussar på lite fler bilder och så säger vi tack och hej för idag, ses imorgon!

 

Före. Efter inomhus, rakt. Efter utomhus x2 stylat.

 

 

 

Leave a Reply