← Tillbaka till allt om hår

Tutorial: The “No excuse blow dry” · 2016/01/25

Ni är sååååå många som frågar hur jag gör när jag fönar håret. Särskilt ni som suttit i min stol!

“Så kan inte jag göra hemma” “Nej jag kan inte föna håret, det blir inte bra!” “Det är bara för du är frisör” “Det är lättare när någon annan gör det”

Jo, jo, nej och nja.

Du KAN göra det hemma, så länge du har en fön och en rundborste.
Du KAN föna håret, du måste bara lära dig jobba med din spegel.
Det jag gör på er, är en helt annan femma att göra på sig själv. Det är övning och envishet som gäller på sig själv. Det kommer inte med yrket. Vad som däremot kommer med yrket är erfarenhet och vetskapen om vilka verktyg jag ska använda. Och det delar jag ju med mig av hela tiden, varje dag. Så nepp! Den går inte!
Om du bara visste hur många gånger jag har velat sitta i knäet på kunden och föna istället. Det är mycket lättare baktill, men framtill är svårt att göra när man samtidigt ska hålla sig på ett professionellt avstånd. Jag lovar er!

Med det sagt, grabba närmsta rundborste och fön, sätt på videon och häng med mig från blött till torrt!
Jag har valt att kalla den för “No excuse blow dry”.

Jag använder Label.M Curl spray (favorit som också slutat tillverkas…….!!!) för jag gillar texturen det ger, och Leave-in conditioner på längderna. Jag använder också ghd Air (vilket gör att hela grejen tar max tio minuter) och ceramic brush i storlek 3.

Förslag på värmeskyddande produkter du kan använda är: Blow out spray, proteinspray, quick blow dry, root lift, alla dessa, ultra volume boost spray.

Skärmavbild 2016-01-25 kl. 10.32.39

Skärmavbild 2016-01-25 kl. 10.32.05

Leave a Reply