← Tillbaka till allt om hår

Tips och trix- föna håret utan verktyg · 2015/07/30

Inte alla har en borste till hands eller råd att köpa rätt borste. (Hur du väljer borste del 1, 2 och 3.)

Så hur gör man då? Det beror helt och hållet på hur du vill att slutresultatet ska bli såklart… Det finns några väldigt enkla sätt!

  • Tvinna håret. Skapar lätt vågighet och håller samtidigt ihop storleken på håret. Tar lite längre tid att torka eftersom håret i mitten av twisten är instängt, men absolut värt det! Ibland tvinnar jag och samlar den i handen, likt bild två. Mycket snyggt!

1

  • Krama håret. Fånga upp håret underifrån och låt det lägga sig naturligt i din hand. Detta är det bästa sättet att få fram naturliga lockar och vågor i håret. Krama mot hårbotten och blås i handen samtidigt. Släpp, fånga upp och blås. Repetera tills håret är torrt! Blir lite fluffigare och busigare, mer lockigt än vågigt, men också kanonsnyggt!

IMG_5770

  • Sträck håret. Dra i topparna samtidigt som du för fönen upp och ner längs med håret. Peka fönen lite lätt neråt för att få en slätare yta och mer glans. Ger ett naturligt rakt hår, inte plattad känsla. Går rätt fort!

IMG_5775

  • Borsten. Det ingick inte i “inga verktyg”-rubriken, jag vet. Men ni undrar ofta hur man ska lyckas göra det själv. Ungefär såhär ser det ut! Ger inböjda toppar vilket jag tycker är så himla fint. Kombinera nummer tre här ovan och avsluta med borsten bara på topparna, superenkelt!

IMG_5778

 

Leave a Reply