Uppdatering! · 2018/02/19

Hej allihopa! Jag håller på att uppdatera bloggen till ett heeeeelt nytt utseende och upplägg därför kommer det inga inlägg för tillfället. Under tiden tar jag gärna emot frågor, allt mellan himmel och jord, så meddelar jag på instagram när den nya sidan är igång! Du hittar mig under ”colorsofwonderland”!

ses där!

CFBCA97E-272F-4A11-870B-6CA62B72A6F4

1 kommentar · Kategoriserat under: Hår

Face framing · 2018/02/12

Balayage i all ära men ibland känner man sig inte tillräckligt ljus runt ansiktet. Det är svårt att måla de fina håren som sitter i ansatserna och efter två tre månader så kan det kännas mörkt, även fast övergången mellan ljust och mörkt är fin.

Jag hade en lång och intressant diskussion med min kund Martina om detta och min lösning ska ni få här nedan!

2862A6C5-CF91-4BA7-939F-554CE535D979 DF8D9B8F-0F46-407A-9A25-1BD453AB064F 11981F58-0B80-4A6E-8F22-798DD3531E61

Jag har delat upp en trekant från benan till bakom öra till framför öra. Ni ser också att hon har en mycket fin övergång i övrigt men vi ska ge henne en ljusare känsla.

Ni kommer kunna se på fredag vilken vinkel jag ofta lägger slingorna i framhäver i, för maximalt ljus. Youtube 07.00!

Tricket i det här fallet är att inte gå för högt upp. Då blir det 90-tals slingor a la Geri Halliwell, inte vad vi vill ha. Sista sneda passen upptill når precis längst upp längst fram en millimeter. Inte mer!

EA6B38F1-B18D-4150-80EA-B65102FBB1EF 58D58741-0A90-4D59-AAD5-1F0294CCFBDA 1ACD21B2-DBFC-4AE8-817C-EFDCA97757B3

Ser ni? Så enkelt men så effektfullt! När hon sätter upp håret kommer hon känna sig mycket ljusare. När det hänger neråt så får hon en fin ansiktsinramning som smälter ihop med det andra.

Det går att kombinera balayage och dessa slingor samtidigt men det är ett jättebra sätt att förlänga mellan besöken så balayagen får mer effekt varje gång.

vad tycker ni?

9DCAC9EC-E566-4762-A78D-7F269F257798 5BF958B6-139F-4190-AF14-51C3D9147150

Svarar på obesvarade frågor i andra frisörbloggar · 2018/02/07

Nu ska jag göra något fult, men jag läser några få frisörbloggar och det är en hel del obesvarade frågor i kommentarsfälten. För mig är det OTROLIGT viktigt att svara på kommentarer och allra helst dom som innehåller frågor. När jag tar mig tid att kommentera bloggar själv så blir man lite ledsen när man inte får respons. Hur känner ni?

Okej så jag tänkte faktiskt svara på lite frågor i MIN blogg. Det är fult att hacka någon annans kommentarsfält om man är en “konkurerande” blogg, däremot är det gulligt när läsare hjälper varandra. Jag kommer inte säga vart kommentarerna kommer ifrån för jag vill inte peka ut “dåliga” bloggare som är elaka mot sina följare. Men hoppas att ni ska ha lite glädje av frågor och svar! Glöm inte att ni ALLTID kan fråga mig, vad som helst. Man kan vara anonym genom att maila via Om/kontakt uppe i hörnet eller kommentera valfritt inlägg. Jag skriver den här bloggen för alla andras skull, inte min egen.


Jag har kommit fram till att jag vill prioritera mitt hår mer och få tag i ett par riktigt bra produkter. Men jag startar helt från scratch och vill bygga upp mitt badrumsskåp successivt, jag har svårt att veta vilka produkter jag ska prioritera – det är ju en hel djungel! Vad skulle du säga är de 5 viktigaste hårvårdsprodukterna att få tag i först?

Fem viktigaste hårprodukterna (utan att välja fukt, protein, smooth osv) är

 1. Balsam
 2. Shampoo (ja, i den ordningen)
 3. Torr shampoo
 4. Värmeskyddande produkt för fön.
 5. Inpackning

Det är a och o att stänga håret så om du inte har balsam kan du inte heller ha shampoo. Därför är det i den ordningsföljden. Inpackning är såklart viktigt också för att boosta håret men har du riktigt bra produkter i övrigt så hamnar den faktiskt längre ner på listan. Torrshampoo är viktigt om du har problem med fett hår, har man inte problem med fett hår är den dock inte viktig. Men vi säljer absolut mest av torrshampoo (förutom shampoo och balsam) på salongen och min enda tolkning av det är att alla tycker det är lite jobbigt med fett hår. Värmeskydd är viktigt så du kan föna håret men också om man är på semester. Man kan välja rent värmeskydd men många stylingprodukter innehåller det idag så man kan få en bonus på köpet i form av volym, anti-frizz eller något annat.

df7f6bee1329347faa7d720644576209


Är drygt 30 och börjat få grå hårstrån. Brukar dra med pincett men snart går det ju inte mer. Är brunett så det syns tydligt. Finns det nån bra färg att färga själv med hemma eller rekommenderar du färgning på salong? Tacksam för svar, tror fler än jag har detta ”problem”. En del säger att grått är fint men jag vill absolut ha kvar min egen färg, brun!

Jag kan förstå problemet, eller oron. Grått hår har sannerligen krupit ner i åldrarna och när dom väl är där så går det inte att få det ogjort. Innan jag svarar på frågan så vill jag säga följande. OM du är orolig för att få grå och du inte ännu har fått det så tror JAG, personligen, att man kan förebygga. Gråa hårstrån är väldigt kopplat till stress (och pyttelite DNA) och dåliga vanor så därför är det något att fundera på innan det väl är “för sent”…

Jag rekommenderar inte att färga hemma då det oftast är ganska starka färger och det kommer troligtvis tvättas ut lite lustigt, med en utväxt. Det är en lång kemilektion att förklara varför, är ni intresserade så kan jag förklara mer men nu lämnar vi det så. Det bästa är om du kan be frisören göra en enkomponentstoning på dig, inte “vanlig” toning, utan enkomponent. Den ger ingen utväxt och tvättas sakta ut. Men det förvillar dom grå mycket mer. Oftast täcker en sådan toning inte 100% vilket gör att det inte blir en hård kan när man sen beslutar sig för att låta de gråa härja fritt. Med det sagt, se dom grå som lite extra glitter i tillvaron. Mer eller mindre alla råkar ut för dom och dom är inte ett ålderstecken som de flesta verkar tro. De är ett tecken på att pigmenten är slut bara.

Namnlös


Jag har en fråga: Jag använder stylingprodukter med silikoner i. Finns det NÅGOT sulfatfritt schampoo på marknaden som tar bort silikoner? Är det ens möjligt att ta bort silikoner utan sulfater? Vilket ämne ska jag leta efter på innehållsdeklarationen i så fall? Är trött på att bli lurad av sulfatfria schampon som inte gör håret rent. Tack på förhand!

Det här är en fråga som många frisörer inte vill “ta i” för att det är en mycket komplex historia med silikoner. Ni ska få mitt snabba svar. Det finns “evaporating” silikoner och jag tror den rätta översättningen är dunstande? Det vill säga dom försvinner från håret själv. Dessa hittar man ofta i produkter som drar ner torktiden tillexempel. Det finns vattenlösliga silikoner, otroligt vanliga och går under namnet dimeticone bland annat. Sen är silikoner ett samlingsnamn för sååååå många otroligt dåliga silikoner också, men dom är jag inte intresserad av. Det är en het diskussion på marknaden angående silikoner och en del artiklar och blogginlägg har gjort folk “allergiska” mot dessa ingredienser. Så här är det. OM du färgar/bleker/slingar håret så kommer ditt hår behöva hjälp av silikonerna. Men är det vattenlösliga eller dunstande silikoner så behöver man alltså inte vara rädd för att dom inte ska tvättas bort, för det gör dom, väldigt lätt. Det behöver inte vara sulfater i shampoot alla gånger. Så istället för att jaga shampoon som rengör håret från silikoner kanske det är bra att titta på VILKA silikoner som man har i håret. Om du har en olja som innehåller större delen arganolja tex, som oftast är blandad med silikoner, så är det större sannolikhet att det är arganoljan och inte silikonerna i sig som fäster på håret och ger beläggningar. Dom här glansdropparna är magiska! Innehåller inget annat än silikoner som är “godkända” enligt mig och luktar maaaagiskt.

evo-love-perpetua-shine-drops-1488-116-0060_1


Det räcker med tre frågor för den här gången tycker jag, har svårt att svara “kort” haha.

Tycker ni om när jag hijackar andra bloggars frågor som står obesvarade?

How to: Bakom öronen-frisyren · 2018/02/05

Inlägget innehåller annonslänkar.

Det finns inget charmigt namn för denna frisyr som jag tänkte gå igenom med er steg för steg nu, men jag tror namnet åtminstone är logiskt. Det är så att man ska kunna använda sök-funktionen med, då måste man ha bra sök-ord.

Jag är inte alls mycket för backslick-trenden som varit, det tilltalar mig personligen inte alls. Däremot så tycker jag det är suuuuperfint när man har håret framtill tajt instoppat bakom öronen. Det framhäver ansiktet så vackert!

 

060e5ec38f3547bebfea402b3fdef216

 • Det första du behöver göra är att skapa en hållbar grund, för den här frisyren kan snabbt bli flottig om man inte har ordentligt rent hår. Tvätta med djuprengörande shampoo två gånger och avsluta med ett lätt, men återfuktande balsam. Mitt första val hade varit Cure shampoo och balsam (är inte klassiskt djuprengörande men rengör BRA!) Detta balsamet är riktigt bra också.
 • För att ge volym åt botten (vilket är det viktigaste steget för att håret inte ska se platt ut, trots att det ska vara platt) sprayar du i en rootlift, den här från evo tycker jag är grym!
 • I längderna har du nu fler alternativt.
  1. För svall som i första bilden använder du dig av saltvattenspray. Salty Dog är min personliga favorit i kategorin.
  2. För dig med lite finare hår som ska vara rakt och blankt utan att se tunt ut, Protein från ICON, alla dagar i veckan.
  3. För dig som vill se ut som en fotomodell med tjockt, naturligt svallande hår..? Moussen från ghd är magisk i just såna stunder. Desto fler pump, desto mer strävhet och volym.
  4. För blankaste håret så behöver du se till att inget frissar upp sig under dagen/kvällen. Då fuktpreppar du med Cure replenishing spray och sen End Doctor. Det kommer hålla håret på plats i flera dagar.
 • Sen fönar du håret uppochner. Du behöver få in MYCKET volym till att börja med för sen ska du pressa ner det. Föna 100% torrt.
 • Nästa steg är svårt att förklara men jag ska göra mitt bästa. Dela upp den bena du vill ha och ta så tjocka partier (från bena ner till öra) som du vill ha. Möt dessa två i nacken, häng huvudet uppochner igen, och knyt ihop ändarna med ett litet gummiband. Typ såna här eller mindre.
 • Ställ dig upp igen och spraya över det parti du valt att dra bakåt. Nu är det dags att styla övriga håret.
 • För en glammigare look rekommenderar jag att tupera botten lite först. Annars stylar du som du önskar! Förslagsvis med en sån här (obs rea!)

Namnlös

Hoppas att det här gav er lite inspiration! Det blev många steg när man benade upp det såhär, men det är verkligen busenkelt och så fint när man lägger lite mer fokus på sminket. Det går att göra med alla typer av benor, det enda är att håret måste nå nacken. Givetvis går det att göra med hårspännen också men jag tycker alltid dom glider undan.

Tycker ni att jag borde göra en tutorial på Youtube på den här frisyren?

En litet sidnotis också. Passa på att köpa er en ghd nu när dom rear ut den så billigt! (Länk). Det är verkligen ett bra pris!

Bilderna hittar ni på pinterest.

Framhäv och komplementera din hårfärg · 2018/02/03

Ni känner väl till färgcirkeln? Ni vet att vi brukar använda lila för att täcka gult och så vidare…

Det är inte bara så att man kan ”dölja” färger genom att använda ”motpolsfärgen”. Man kan också framhäva sin hårfärg genom att klä sig i den motsatta färgen i övrigt. Jag ska visa er!

D1768537-9A4E-4291-BA27-9AA6BC58496B

Till exempel: om du har kopparfärgat hår (vilket innebär oranget) så kommer du framhäva din färg mest med blått. En blå klänning eller blå ögonmake kan få hårfärgen att se extra levande och glansig ut, precis som håret kan få klänningen att se extra blå ut. Är ni med på noterna?

Det finns såååå många färger så jag tänkte bara visa några. Men skriv gärna en kommentar om det är en specifik hårfärg ni undrar över.

1B050368-D108-4FEC-8EB5-244AA6429750

Hår med röda toner passar otroligt bra ihop med grönt. Desto mer lila i den röda desto mer åt det gula hållet i den gröna. Desto mer oranget i den röda desto mer turkos ska den gröna vara. Dessutom är grön makeup så himla snyggt tycker jag!

 

9659B751-CA06-44D7-BFCB-7AA26EE0CA0C

Guldiga blonda toner kompletteras bäst av lila. Jag skulle satsa personligen på en mörk plommon för att skapa kontrast, men ljust lila går minst lika bra, men är du tillexempel en guldig brunett kan den ljusa lila passa bättre på grund av kontrast-faktorn.

 

B3384140-4408-41AD-B131-6728365EE500

Den kalla blondinen borde snegla mer på oranget eller gult, beroende på om det är askig(blå) bas eller isig(lila) bas. Kopparskimrig ögonmakeup tror jag vi alla skulle kunna tänka sig men den kalla blonda tonen ackompanjeras allra bäst med dessa skuggor!

 

Kom nu ihåg, som jag alltid säger, detta är INTE lag och betyder inte att du som är rödhårig inte kan ha orange klänning. Men det betyder däremot att du kan framhäva de färger du gillar på ett enkelt sätt, med ANDRA färger. Hur kul??

Bilder från Pinterest.

lugg · 2018/01/31

Visst är det fint med lugg? Jag skulle SÅ gärna vilja passa i lugg men jag gör inte det, jag bli lätt en boll i ansiktet. Det är samma med bland andra Chrissy Teigen, hon bli också boll formad.

Men ska vi titta lite på olika luggar och vem som skulle kunna bära upp dom?

delad lugg

Denna delade, halvlånga lugg tycker jag är bland de finaste. Den passar absolut bäst på dig med hjärtformat, eller runt ansikte. Har du höga vikar så döljer den även dom fint.  Den kräver ganska lite jobb men den perfekt klippning. Formen måste sitta där annars kommer den bara se klumpig ut. Har man fyrkantigt ansikte kan det också bli fint men det kan också bli lite trekantigt. Ett ovalt eller långt ansikte kan se längre och mer ovalt ut därför är det inte optimalt för dom ansiktsformerna. MEN! Som jag alltid säger, trivs du och känner dig fin i det så spelar inte det någon roll.

microbangs

Micro luggen, så himla söt tycker jag. Den är helt klart lite mer extrem men jag tycker verkligen att den är SÖT och inte cool eller “vågad” om ni förstår. Den fungerar väldigt bra som maskering för en hög panna, men även om du har kort panna. Jag tycker den gör ett väldigt bra jobb om man har hög panna, klipper luggen ungefär till halva pannan och flikar den snyggt. Sen väljer man rak, sne, delad eller svept beroende på övrig ansiktsform. Vill ha! OBS, fungerar inte ihop med för tunt hår.

sidosvepen

Den sidosvepta luggen. Allra vanligast tror jag och den som jag själv klarar av en längre period. Många vill ha lite ansiktsinramning och då brukar den här vara det perfekta läget mellan rak lugg och bara uppklippta frampartier. Passar i stort sett alla ansiktsformer, man får bara anpassa tjocklek och exakt vart den ska sluta och börja. Jag brukar lägga den kortaste delen precis vid brynbenet för att den inte ska ramla in i ansiktet.

straiht

Raka luggen. Så ball. Så tidskrävande. Så snygg! Den kräver absolut mest underhåll (tillsammans med microluggen om den ska vara perfekt hela tiden) eftersom den lätt blir för lång snabbt. För mig är den raka luggen lite knepig att bestämma längd på. Jag tycker den är absolut finast när den når precis under ögonbrynet, inte PÅ. Eller precis över så att man ser ögonbrynen helt. Men de flesta vill faktiskt ha den precis på brynet. Man kan välja avslut som är rundat mot kanterna eller helt rak, beroende på ansiktsform och stil. Om du har hjärtformat ansikte är rak lugg jättebra för att bryta breddningen som sker upptill. Har du ett ovalt ansikte så funkar det bra, och har du ett långt ansikte kan det göra att det ser lite kortare ut. Fyrkantiga ansikten ska akta sig lite för att kapa av ansiktet i ytterligare en rak linje, det kan få käkarna att se väldigt stora ut.

Vilken lugg är er favorit?

Det finns oändligt många mer varianter såklart, men vid det här laget är jag trött på parted bangs om den inte är som den längst upp. 

Bilder från pinterest.

6 saker du kan göra med ditt värdelösa shampoo · 2018/01/30

Jag tror säkert ni har känt det någon gång när ni läst bloggen..

Vart sjutton ska jag nu göra av mina produkter?

Så låt mig tipsa om några saker du kan göra med dina shampoon som inte längre verkar vara till någon nytta eller användning för dig!

 • Släng. Ganska enkelt men väldigt oekonomiskt. Ett alternativ som passar dig som har alldeles för lite tid för att orka fundera. Och som helst av allt vill köpa nya för det är så roligt med nytt!
 • Skura toaletten. Det absolut äldsta och vanligaste jag råder mina nya kunder att göra med sina usla produkter. För det dom inte kan ge håret i vård kompenserar dom bannemej i rengörings-skillz. Det är inte ett skämt. Prova! Det luktar dessutom godare än Ajax.
 • Ge bort. Häll över i lite finare förpackningar eller varför inte DIY-flaskor? Någon i din närhet som älskar att ligga i badet och tvätta håret med shampoo som gör håret torrt och frissigt, det är väl en himla bra present? Nåja, det behöver ju faktiskt inte vara ett DÅLIGT shampoo bara för att det inte passar ditt hår, eller hur? Följ mina råd så vet du säkert en vän som borde ta över ditt shampoo.

eded35d96dd5bc6a7502863cb239eafa

 • Bubbelbad. De flesta shampoon bubblar och skummar, dessutom har det ett snällare ph-värde (oftast) än vanlig tvål. Så det går dessutom väldigt bra att tvätta övriga kroppen med det.
 • Hämnas. Ni har väl sett den här videon? Har sambon ramlat hem lite full från AWn med jobbet? Häll lite i hans öra eller ögon, det tar lite tid att tvätta bort. Bonus om det är högkoncentrerat.
 • Ge till motor-nörden. Detta är också sant, men min sambo Molle tog en av mina gamla KMS-shampoon och tvättade bilen med. Hur bra som helst sa han, och glansen gick inte av för hackor!2ac20fbcc3fe666f81b977e105fed208

 

Makeover deluxe · 2018/01/29

8DCB04B2-9DD1-4FDA-A1AD-A1859D0CB17C

Godmorgon mina fina läsare! Jag tänkte börja veckan med förra veckans skräll.

Den här tjejen är en av alla fina som följer mig på sociala medier och som därefter bokat en tid, förstår ni hur SMICKRANDE det är när någon gör så? Och alla era kommentarer och beröm.. det gör mig glad ända in i själen!

Men hur som helst, det var längesen något var gjort och hon hade inte heller några krav. När jag inte får några krav brukar färgglatt alltid vara min go-to. ÄNTLIGEN lite färg liksom. Knappt brunetter har man fått göra senaste året! He he…

Jag valde rött, och för er som vill ha receptet kommer det under nästa bild.

462D6A40-F63D-442F-9E7F-68353C73F526

Okej det kanske inte ser ut som det är RÖTT men det var det. För er som kan färglära så vet ni att rött och grönt ljust innebär = mindre intensitet i det röda. Men ni ser nog skillnaden!

Jag tog 4.5 i botten med 3% väte. Sen tog jag 5.555 i längderna med röd booster och 6% väte.

Hon hade bra skiftningar sen tidigare som jag valde att anamma och det är dom ni ser ”poppa” längst ner framtill. Vi ville slita så lite som möjligt.

37C78313-21D8-4A5E-B5C2-C6B0253351F6

Det är sååååå fint! Något som kan vara svårt när man gör en ”ny” färg på någon som är ljusare än slutresultatet, är att få till övergången mellan färgerna, särskilt om det bara är två.

Är man osäker tar man en mellanfärg också och tar sig lite extra tid. Men jag gnuggar så in i bänken i skarven mellan färgerna. Tillsammans så bildar dom en ny blandning. Obs! Man måste dock vara snabb i sin applicering då för annars hinner den första färgen utveckla pigment och sätta sig i håret och därmed hinner du inte fusionera ihop dom.

Men visst blev det så himla fint!! Saknar mitt röda hår…

Men herregud höll på att glömma… hon klippte ju av typ 20 centimeter!! High five!

att följa trender · 2018/01/24

Att följa trender har sällan varit min stil, men jag inspreras otroligt mycket av FÖRÄNDRING och därför hoppar jag mer än gärna på “trendiga” saker. Jag får ofta frågan “vad är senaste trenden inom hår nu då?” och sällan vet jag svaret. Jag hinner inte längre läsa modemagasin och knappt scrolla igenom instagramflödet, MEN! Jag tror och hoppas vi kommer se mer av pastellfärgerna, särskilt ljust rosa, svagt gult, ljusaste mint och såna färger. Det är kanske snarare en önskning…

e205935c9ce43871ff3021eaea02953b

Jag gick in på pinterest för att spana på senaste trenderna och överallt är bara balayage och ombre, fortfarande. Det är mer “solsemester” hår nu dock än att det ska vara skarpa skiftningar. Det jag däremot la märke till (och det kan man också ha anat i Isabella Löwengrips blogg) är att man ska ha en scarf i håret. Vad tycker ni om detta? Jag är kluven… Det är otroligt snyggt på andra men.. Som det ofta låter. “Inte på mig!”

Men, för att komma någon vart med detta inlägg. Följer ni trender och vill ni veta mer om vad som är trendigt inom hår, eller är ni som jag som bara vill ha allt som är snyggt/vackert oavsett trendigt eller ej?

Bilder från pinterest.