← Tillbaka till allt om hår

Tape-kurs med Great Lengths · 2017/05/24

MÅSTE få berätta om våran kurs med Great Lengths. Ni har hört mig säga åtskilliga gånger att jag föredrar keratin 99% framför all form av annan hårförlängning. MEN, ni vet också att jag alltid är redo att ändra mig när något FAKTISKT är bra.

Så, tejp alltså.

Victoria (delägare) var och hälsade på oss för någon månad sen för att presentera lite nyheter och visade då upp deras NYA tejp. Jag blev åtminstone nyfiken men fortfarande inte övertygad. Vi bokade in ett kursdatum och denna dag var alltså igår. Duktiga Caroline kom och höll i kursen med oss. Hon har varit på alla kurser med GL som jag varit på och är otroligt duktig. Ni hittar hennes instagram här. Hon finns i Stockholm för er som inte hittat en frisör ni är nöjda med än, hett tips!

Vi hade tre modeller, min mamma, Linnis mamma och Linni herself. Hon har saknat sitt långa hår må ni tro, och eftersom vi aldrig har tid att fixa håret på varandra så var det ju ett ypperligt tillfälle att förena nytta med nöje! Skomakarns anställda barn.. haha.

Jag kände ganska omedelbart att det kommer bli en användbar metod, dom var så otroligt PLATTA och smala och tunna och …. jamen… BRA! Dessutom gillar jag (liksom ni) snabba resultat och detta gick ju otroligt mycket fortare. Jag upplevde också att det inte krävdes lika mycket hår för att få samma täckning. Alltså fyllighet. Och eftersom det är tejp, så sprider sig håret annorlunda.

Jag provade att dra bak håret i en hästsvans på mamma och jag tror att det kommer bli lite dragningar. Dom syns inte och bubblar inte, men det kommer ändå dra i framkant av fästena. MEN, för dig som inte sätter upp håret, har en page eller bara älskar utsläppt, så är detta perfekt! Dessutom tror jag att om du har kort hår och ska förlänga MYCKET så är detta bättre än keratin.

Det finns två olika versioner av tejpen kan man säga. En “klassisk” med en tejpbit upptill som är lite glansig. Ni som följer mig på Instagram (@colorsofwonderland) såg dessa fästena i en video, men sen finns det även en variant med hår OVANPÅ själva tejpfästet. Genialiskt! Det är utmärkt för dom som har lite finare (tunnare) hår som egentligen inte kan ha extenions så långt upp. Då syns dom inte alls! Dom är dyrare, men för någon som verkligen vill ha hår hela vägen upp är det SÅ värt! Då är det ju bara ett paket ungefär som behövs upptill mot benan.

Dom kändes supersköna mot botten men jag ska givetvis testa detta själv innan jag ger mitt slutgiltiga svar.

Dom flyttas upp var 6-8e vecka och görs då smidigast i samband med färg. Fästena bör inte komma i kontakt med färg så därför tar man ut dom under tiden som du färgar och då gör frisören i ordning håret så det är redo att sättas i när du är färdigfärgad. Smidigt!

Mamma och jag har kommunikationsproblem så färgen stämde inte, men visst smälter det ihop bra ändå? Ser bara ut som en ombre. När vi ska flytta upp fästena kommer jag passa på att färga längderna under tiden hon sitter med färg så kommer det smälta ihop ännu bättre nästa gång!

IMG_1040

Men visst behövs det nästan inte?

Vi är i alla fall ganska väldigt supertaggade på detta!

Om du är sugen på tejp eller extensions överlag, maila mig på alice@colorsofwonderland.se för konsultation. Jag finns i centrala Göteborg.

 

Leave a Reply