← Tillbaka till Tips & inspiration

Systuga: Peasent dress · 2015/01/10

Jag nämnde ju att jag ville sy, så nu har jag gjort det. Det blev inte den modell jag pratade om utan jag hittade en annan istället. Ni hittar grundidén här. Självklart har jag klickat fram den på pinterest! Mer hittar du i min mapp Bebisar & barn~*.

Jag ville dock göra min egen version! Än så länge har jag knåpat ihop två olika men har en tredje på gång. Det är ett relativt lätt sätt att få ihop en klänning på, jag funderar på om man kan sy sig en vuxen-modell någon dag. För visst är det en hemskt söt klänning?

Först gjorde jag en enkel modell, följde nästan alla steg exakt, förutom att jag valde bort resåren i armarna. Sen ville jag avancera det hela lite till, så jag valde ett genomskinligt tyg med prickar och ett grundtyg i matchande färg. Jag valde att låta armarna vara bara i det genomskinliga tyget. I den senare versionen var det helt avgörande att sicksacka kanterna, vilket jag kanske inte behövt med första tyget. Men det genomskinliga trådade sig så hemskt mycket. Det var också mycket mer hållbart, då det översta tyget gärna delar sig om man drar lite nära sömmarna. Så jag sydde helt enkelt rakstygnen över det sicksackade så försvann problemet.

Överlag så tog det klart mycket längre tid att jobba med två lager tyg, mycket för att det ena är mer stretchigt än det andra, men jag blev hemskt nöjd med resultatet! En väldigt lätt modell att börja med om man är sugen på att sy.

Det skapar ett sug efter mer! Otroligt roligt att få ta på henne något som bara finns i en upplaga och som är gjort bara för henne. Nu gäller det bara att den lilla tjejen inte är för stor när hon kommer ut!

 

Har vi någon mer här som är duktig på att sy? Eller som är sugen på att börja?

Kategoriserat under: Bebis&Barn, Hus & Hem, Pinterest · Taggat med: · · · · · · · ·

Leave a Reply