← Tillbaka till allt om hår

Semesterhåret · 2016/10/14

I1554491_10151931586208170_506279880_n och med att vi nu är i Alicante så tänkte jag dela med mig av lite tips om ni ska på egen semester, men först vill jag berätta om ett av mina favoritminnen från vår Thailandsresa. Jag skrattar nästan så jag kissar på mig varje gång och för att kunna dela med mig måste jag faktiskt hänga ut min sambo lite… Men jag tror han bjuder på det!

När vi anlände till flygplatsen i Bangkok så bytte vi snabbt om från mjukiskläder till shorts och t-shirt. Vi hade lite bråttom för vi hade en taxi som väntade. Mitt i våran springmarsch mot taxins position så inser han att gylfen gått sönder i sömmen och det finns inget sätt att rädda detta på. Han vill så gärna byta men vi hinner inte och han blir tvungen att knyta sin tjocktröja runt höften för att försöka dölja det hela. Det hjälpte inte kan jag väl säga… Man såg rakt in! När vi ser en grupp människor (varav en har vårar efternamn på en skylt) så kan vi äntligen sluta springa och går då lugnt mot dom, varpå ALLA i gruppen pekar och fnissar mot Molle… och gylfen! Jag börjar såklart skratta också (inte snällt) och min älskade pojkvän blir knallröd (av skam och ilska) i ansiktet. Hela vägen till vår taxi-bil så fnissar den lilla thailändaren som ska köra oss i fyra timmar till ön där vi ska bo. Haha, alltså jag döööör. Till detta hör att Molle skäms verkligen lätt. Har ni några pinsamma minnen?

1619444_10151965439609912_606683446_n

Hur som, det var inte därför jag började skriva detta inlägg. Ni ska få veta mina bästa hår-tips till semestern.

  • Ha inpackning i håret när du ligger på stranden, väljer du en ekologisk produkt så är det ingen fara om det kommer i vattnet sen.
  • Fläta gärna håret så mycket du kan, det hindrar håret från att nötas mot frotté-handdukar, axelband, scarfs etc. Det skyddar också håret från solen mestadels. Dessutom så tovar det sig inte så du slipper slita ut det med borsten.
  • Ha i massor av fuktgirande värmeskyddspray på kvällen innan du ska sova. Se till att alltid torka håret helt innan du går och lägger dig.
  • Solskyddsfaktor är inte bara till för huden, det finns massa alternativ till håret.
  • Färgbevarande shampoo & balsam innehåller ofta uv-skydd. Bra att veta!
  • Tvätta inte håret mer än du måste, skölj ur saltvattnet/klorvattnet direkt du har badat färdigt (när det ändå redan är blött) men du behöver inte schamponera. Balsam går jättebra även om man inte haft shampoo!

Det finns massa mer saker, men tänk på detta. Även om du smörjer in din hud med solskyddsfaktor så kommer du ju bli brun, huden blir också torr. Det är samma med håret. Det kommer fortfarande blekas i solen och bli torrt, men inte alls lika skadat som om du inte har uv-skydd. Ha alltid ett frisör-besök bokat EFTER din semester. 

Har ni några mer tips?
xgfjk

Serumet från ghd är väldigt bra storlek på tycker jag och jättebra! Proteinsprayen från Label.M är superbra när man ska reda ut håret och innehåller uv-skydd. Inpackningen från I.C.O.N. är så himla bra när håret behöver fukt och lite kärlek. Straight & Tame från ghd är en kräm som tar bort all frizz och tämjer även dom torraste toppar, väldigt skön att föna i (men kan uteslutas tack vare proteinsprayen). Om du är på semester lite längre, säg Thailand, så skulle jag rekommendera att ta med SHIFT från I.C.O.N. för att rensa håret en gång i veckan från klor och beläggningar. Det kommer verkligen hjälpa håret! 

 

 

Leave a Reply