← Tillbaka till allt om hår

Sand art hair · 2015/08/07

Sand art hair är det absolut senaste och trendigaste inom hårfärg! Har ni missat det?

Det är massor av olika färger som ska smälta samman, med eller utan kanter, men helst utan någon direkt mening. Det är en färg som gör sig bäst i rörelse- flätor, lockar, uppsättningar mm. Trenden utmanar väldigt många att våga sticka ut, det är kul att se fler och fler faktiskt haka på!

Det ska alltså inte förväxlas med color block som är en annan sorts teknik, ganska lik bild nummer tre, men som gör sig bättre i rakt hår där man kan se de olika blocken. Color block innebär också att håret oftast har samma färg från botten till toppen i de olika partierna. I Sand art ska man nästan inte se vart färgen börjar och slutar. Less är inte more i detta fallet!

Skulle någon av er våga färga håret så här? 

ca44c30407ba65fe62eb598d18259032

 

Det enda problemet jag har med den här trenden är att den sätter väldigt stor press på håret! Det krävs nästan ett vitt utgångsläge för att få de starka och pastelliga färgerna som man vill åt. Och det kan nästan ingen få utan enormt slitage! En annan sak är ju också att hållbarheten på dessa starka färger är inte särskilt bra eller lång, så att färga håret ofta är också en grej som sliter på håret. För att inte tala om när man inte längre vill ha dessa färger… 

Bilderna kommer från pinterest. 

One Response to “Sand art hair”

  1. A

    Vad har du för erfarenhet av Olaplex?
    Något som är bra eller mindre bra? många frisörer i USA använder sig av detta för att inte skada hår vid blekning :)
    Hade varit intressant om du testade detta :)

    Svara

Leave a Reply