← Tillbaka till allt om hår

ROSA HÅR · 2018/01/16

Jag avslöjar alltid allt i rubriken, eller hur…!

Jag är heeeeeeeelt slut efter föregående vecka ska jag börja med att säga. Jag har gjort nästa etapp i min salongsförvandling (som nu sträcker sig över tre år) och denna gången har vi gjort om delen där vi står och blandar färg samt produkthyllan. Jag vill gärna dela med mig av bilder men jag planerar en ny house-tour på Youtube och tänker att jag ska visa er där istället. Rörlig bild är alltid bättre tycker jag. Vi fixade produkthyllan förra lördagen, det tog en hel dag. Måndag-fredag var jag nog på ikea tio gånger för att köpa grejer, ändra med leveranser, hämta hela leveransen med köksstommar, lämna tillbaka osv. Sa jag att jag var helt slut? Ja sen så i lördags och söndags höll vi på mellan 9-18 båda dagarna för att få upp allt. Riva ner det gamla som visade sig inte vara så himla enkelt då den förra ägaren limmat upp en glasskiva på väggen vilket sen då resulterat i att jag fick in en lång glasspets i benet. Jag brydde mig inte ens om att åka in denna gång och hoppas att min stelkrampsspruta fortfarande är aktiv. Tejpa är jag bra på vid det här laget. Igår (måndag) var jag på salongen 9-17 för att städa upp och stoppa tillbaka allt i hyllorna, samt beställa plexiskiva och plexifack till våra färgtuber. Och skälla på Telenor som för övrigt är ett jäkla lurendrejeri-företag.

Men mitt i allt detta, typ i torsdags kanske, så hade jag en magisk färgning. Jag visade er bilder på instagram som var med min dåvarande nya HUAWEI men som verkligen inte återgav färgerna korrekt. Så nu ska ni få se kamerabilderna.

IMG_2076

Här är före, vi gjorde sen balayage och nyanserade alltså in håret. Först var jag inte nöjd med styrkan i det som skulle bli rosa/lila pastell. Och valde att lägga en omgång till med MER pigment. Knepet med en pastellfärg är att tänka mycket på hur det kommer tvättas ut. För det gör det, och fort också. Då kan man inte gå runt och se ut hur som helst utan det måste tvättas ut fint. Därför blandar jag lika delar rosa och lila, för lila har en tendens att gå åt rosa när man spär ut, men håller färgen mindre gul när den tvättas ut, för den rosa har mycket guld i sig och kan upplevas gul när den tvättas ut. Hoppas det låter vettigt. Jag spädde ut det med två tredjedelar transparant hårfärg.

IMG_2086

IMG_2088

Vi var ÖVERALLT i hela salongen för att försöka hitta ett bra ljus. Inomhus fångade inte det rosa ALLS. Det ser bara ut som blont så vi struntar i dom bilderna. Men överallt så förändrades färgen. Och det absolut mest magiska med allt var att HON såg ut att vara född med den här färgen. Allt i hennes ansikte fick lyster och ögonen blev så intensiva som ögon bara kan bli. Jag HOPPAS att hon får behålla färgen för evigt.

Jag är verkligen på riktigt lycklig att jag fick göra denna färg och jag tror bannemej att jag ska göra nåt liknande när jag fått i mitt löshår. Jag skulle gjort det nu om det inte vore för att jag redan har håret och det är ju färgmatchat med mitt hår som det ser ut just nu. Så får färga ihop det sen.

IMG_2085

Så kär i hennes hår!

Vad tycker ni? Hade ni vågat rosa?

2 Responses to “ROSA HÅR”

  1. Evelinn

    Hade lätt vågat rosa!! Hade rosé red från directions för två år sen. Min frisör gav förslaget till mig att färga färgen blush vid mitt senaste frisörbesök men valde koppar istället. Tror den koppriga kom från icon och jag förstår nu varför du väljer att jobba med icon. Så fina färger och kliar inte alls mycket. Kram

    Svara

Leave a Reply