← Tillbaka till allt om hår

PRODUKTER • mousse is back! · 2017/12/14

Ni läste rätt… moussen är verkligen tillbaka!

Jag har länge varit motståndare till moussen och har haft två som jag gillar, resten har bara känts hemska. Men eftersom marknaden utvecklas och förnyas hela tiden så gör ju även produkterna det.

Tidigare har mousse för mig varit synonymt med kladdigt, lackigt och smutsigt. Det blir lätt skitigt. Blev.

Jag tänkte tipsa er om dom mousser som jag testat och använt på senare tid som jag tycker är bra!

  • Milk_shake whipped cream. Favvo! Den gör håret mjukt och behagligt plus att den doftar kola! Såååååå underbar och ni har läst om den här förut.
  • ghd Volume foam. Har också varit i min repertoar länge. Den går att bygga från lätt till hård men ger ingen smutsig känsla. Den är som ett badskum snarare än den klassiska mousse som vi känner till, eftersom man pumpar ut den. Gillar den massor! Ger mer volym än mjukhet men väldigt lite produktkänsla. Och väldigt dryg!
  • Fudge xpander foam. Ger MYCKET moussekänsla i håret men blir inte kladdig efter några dagar. Desto mer mousse du tar desto mer känsla får du i håret. Riktigt tjock och krämig konsistens.
  • Evo Whip it good. Det närmsta milkshakemoussen vi kommer. Den ger en mjuk men lite tyngre känsla. Tjock konsistens som ger mycket glans. Blir inte så krispig när du låter den självtorka. Återfuktar håret samtidigt som den ger stadga.
  • ICON og foam. En stark mousse som inte blir krispig eller kladdig men som ger mycket volym! Och med volym menar jag tjocklek i håret. Det är medium stadga men tjockleken i håret gör mer att det känns som strong hold liksom.

89D152FA-B813-4951-BA1F-BFF1F0985496

Jag använder numera mousse ganska ofta. Gärna ihop med en rootlift. Jag fönar ju alltid mitt hår och det är så jag tycker moussen gör sig bäst också. Om du har självlockigt hår däremot så går det utmärkt att självtorka och då får du en riktigt bra stadga som håller ihop lockarna. Men sen får du lära dig vilka som gör att håret känns krispigt eller mjukt, det är individuellt hur det blir och hur mycket känsla man vill ha.

Vad tycker ni om mousse?

Leave a Reply