← Tillbaka till allt om hår

ORANGE TACK! · 2017/08/16

Förra veckan fick jag träffa Linn första gången och jag insåg SNABBT att hon var tjejen för mig. Hon kom in med ett gult hår och jag tänkte alla mina värsta farhågor under tiden jag satte henne i stolen och satt på kappan. Bara inte kall blond, bara inte kall blond.

“jag vill ha orange”

Jag tror att jag släppte ur all luft ur lungorna och kände bara YES!

På morgonen hade jag varit på sjukhuset och mådde ganska pyton, men en sån här grej kan lyfta mig från vad som helst känns det som.

Jag valde tre färger efter lång överläggning. Linn kändes himla förberedd på allt och kunnig. Hon vet att färger som dessa tvättas ut fort, så jag valde större kontraster och förmodligen större risk för hårdare övergång, men allt för att det ska kunna hålla längre.

IMG_1308

Tadaaa! Okej så det jag gjort är att ta 7.4, 7.43 och orange booster med 6% i botten. Hon hade en 3-4 cm lång utväxt som var mörk och därför valde jag högre väte. Sen drog jag ut ca 5-6 centimeter. Sen mötte jag den färgen med 8.43 och orange booster. Den drog jag ner ungefär 5-10 cm beroende på vart jag jobbade. Nacken och underhåret brukar jag dra ut längre av mörkare.

Sen väntade jag lite så att det fick sätta sig, för jag vet att nästa färg kommer tvättas ut fortast, men om jag kan bevara ombren upptill så länge som möjligt, så ville jag försöka. Då fick den sitta lite längre, den hann ju då skapa sig lite mer kontrast för när jag sen smetade på den ljusaste färgen (9.43 med lite orange) i resten av längderna, så hann inte pigmenten jobba ihop sig lika mycket som om jag gjort de från början. Men då hade längderna å andra sidan blivit mycket mörkare. Hänger ni med? Puh så mycket färglära i ett inlägg. Någon som blev trött i ögonen?

Sen hade jag mina misstankar men jag frågade ändå.. “Är du en sån som låter en locka håret?”. NEJ. Okej vi plattar! Älskar bestämda tjejer.

Och jag älskar håret. Jag är lite avundsjuk. 

Kategoriserat under: Före/efter, Hår · Taggat med: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Leave a Reply