← Tillbaka till allt om hår

Om allt annat är trist… · 2015/11/05

Gillar ni smink? Har ni någon go-to-sminkning som alltid funkar och som ni oftast gör?

Så här är det nu; Jag har inget att ta på mig (jag dallrar!), håret bråkar med mig (tappar massor) och jag kan inte pimpa med massa smycken (det går liksom inte ihop med allt gosande som jag och Molly sysslar med. Vi river oss!). Allt detta är ett resultat av att vara mamma och det är okej. Jag bråkar med mig själv varje dag för att komma utanför dörren, men det får vara okej. Det som fortfarande (peppar peppar) sitter kvar är i alla fall mitt ansikte. Så vad gör jag när jag känner mig tråkig och sladdrig? Jag sminkar lite extra. Jag bär oftast svart på jobbet, har håret rakt (för att när jag går in i min kreativa bubbla måste håret bort så då åker det antingen upp i en tofs eller två klämmor som håller bak det, Jag har INTE tid att svettas bakom massa hår) och står dessutom framför en spegel. Nåt måste ju hända!

Så jag har fått tag i en färgpalett med ca 150 färger eller nåt sånt, jag har dessutom en herrejösses massa blandade skuggor från Make up store, Isadora, mac etc. Jag älskar smink försöker jag nog säga. Jag är inte rädd för att ta i lite heller. Men ni ska veta, varje gång, precis innan jag fått på eye-liner och mascara, så tvekar jag. INGEN ser klok ut med bara ögonskugga.

Jag beundrar alltid en färgstark sminkning, snarare än en med naturtoner. Jag söker alltid på crazy color make up, snarare än natural. Jag är lååååååångt ifrån nåt proffs, så som Helen Torsgården och Linda Hallberg, men jag kämpar på. Jag försöker ha de bästa borstarna, bästa primern och youtubar hela tiden! Det blir bättre och bättre, men jag tackar gudarna för att jag inte ska vara med i några beauty shots med en bra kamera. He he. Jag kan många gånger tycka att det är himla snyggt, tills man tar ett kort. Då blir det kontraster där jag stått och polerat många timmar för att få en bra uttoning. Men inte på bild, icke!

Men i alla fall, jag tar i nuförtiden. Så jag tänkte visa er lite hur det har sett ut det senaste. Ha i åtanke att det är en mobil-kamera. Hum hum.

hBugpy

Skärmavbild 2015-11-05 kl. 09.21.43 Skärmavbild 2015-11-05 kl. 09.22.29

 

Nu vet ni, när jag ser så här galen ut, då har det varit ett hårt pass framför spegeln! 

Vad gör ni när all inspiration tryter och inget längre stämmer? När håret bara blir fett, när det inte går att få till en endaste frisyr och kläderna sitter som ett kasslernät? Vad gör ni? 

Detta kommer inte bli en smink-blogg. Jag vill gärna inte synas i kamera, det är något jag jobbar på dock! Men smink är ett stort intresse, så det kommer kanske komma en del tips om det också. Vill ni ha det? Isåfall, vad? Favoriter? Tips? Samarbeten med andra som faktiskt kan? 

Leave a Reply