← Tillbaka till allt om hår

NÅT NYTT | Vad gör man när man ångrar sig? · 2017/09/13

Hej mina kära vänner, nu har jag haft två dagars uppehåll och det beror på att kameran legat stadigt på salongen. Jag har SÅ många fina hår att visa er denna veckan men jag har verkligen längtat efter at få visa er Lenas nya, så hon kommer först!

Lena är relativt ny hos mig (Hej Lena och Anna!) och något av det absolut vanligaste när man hamnar hos en ny frisör som man tycker har väldigt fina bilder på instagram (hint: följ mig på Instagram) är att man vill ha en större förändring. Det är SUPERVANLIGT och händer alla. Det som däremot inte händer alla är att man kanske ångrar sig sen. Det blev inte som man tänkt sig, man förändrades inte så som man tänkt sig och framförallt så trivs man inte…

När Lena berättade för mig att hon ville ha sin naturliga hårfärg, vilket är ungefär 7-6 i ljushetsläge, så höll jag upp en hårslinga med exakt hennes färg vid ansiktet, jag sa också att jag tror hon kommer ångra sig. Dessutom klarar inte hennes längder mer blekning så jag hänvisade henne lite mer åt en MÖRKARE variant av det hon redan har men inte så mörkt som hon trodde hon ville ha. Hon höll med och jag jobbade med toning för säkerhets skull. 

När en kund vill ha en förändring JAG inte tror dom kommer bli nöjda med, så säger jag det. Men ibland så måste kunden få testa för att inse att gräset inte alls är grönare på andra sidan. Då brukar jag styra det mot något som håret klarar av att återhämta sig från. 

När Lena sen hörde av sig efter några dagar hade jag redan en plan och hon fick komma in på nästa arbetsdag. Jag sa till henne att jag väntat på henne och att jag gärna ville fortsätta min story, jag har inte hittat ett tillfälle att få fota hela processen till bloggen tidigare. Lena är världens underbaraste kvinna så hon log och så fotade vi mellanbilden:

IMG_1573

Det ÄR en väldigt fin färg så inget problem med denna bild egentligen. Men det jag kunde se var att botten var liiite kallare då överskottspigmenten åkt ur.

Sen så lade jag massa folieslingor i min speciella “falsk balayage”-teknik och nyanserade med lämplig nyansering. Sen så!

Så fin! Hon har en liten balayage-känsla med lite mörkare upptill men överlag så är hon jämnare ljus. Hon insåg nog själv under resans gång att hon kanske gärna går och gör slingor lite oftare och känner sig fin hela tiden, än att försöka få ut sin egna färg och “slippa” gå till frisören så ofta.

IMG_1587

Så vad är poängen? Att hänga ut Lena? NEJ! Tvärtom. Det här är det BÄSTA man kan göra och hon hamnar verkligen djupt i mitt hjärta på grund av hennes agerande. Det är SÅ vanligt att man vill testa något nytt, och det är ännu vanligare att man går till en annan frisör, man står ut eller i värsta fall försöker fixa det själv. Det är tiotusen gånger bättre att höra av sig, berätta vad som är fel och lösa det tillsammans. Det är en del av MIN utveckling också.

Jag beundrar ärliga människor framför allt. Jag kan hantera alla sanningar bättre än lögner och undanflykter.
Det är INTE jobbigt eller störande när en kund kommer med åsikter och funderingar. Kom ihåg det!IMG_1575

Visst blev hon så himla fin? Tack Lena <3

 

One Response to “NÅT NYTT | Vad gör man när man ångrar sig?”

  1. Lena

    Tack till dig ❤️ Som alltid gör mig jättefin!
    Och Tack för att man får ångra sig ☺️?

    Svara

Leave a Reply