← Tillbaka till allt om hår

Alice är slut, mamma är trött · 2016/11/24

Hej mina rara följare. Det är dags att prata allvar igen. Känns som vi gör det ibland och ni är så bra lyssnare.

Jag har funderat länge och väl på alla mina sociala kanaler. Det känns som att jag gör mycket dubbelt jobb på alla olika ställen ni kan följa mig och dels tror jag det blir tjatigt, dels så har jag knappt tid för en kanal, ännu mindre fyra olika. (Instagram, bloggen, youtube, Facebook)

Idag så kraschade mycket, inte allt, men mycket. Jag hade lagt ner åtskilliga timmar på en youtubevideo där jag svarar på frågor och sen så pajar alltihop. Försvinner. Datorn är dum i huvudet. Jag har levt med en inre känsla av stress, att ha bråttom, i flera veckor nu. Den exploderade idag. Givetvis, som den tjej jag är, slänger jag mig på sängen och gråter en skvätt.

Problemet är att problemet blev större än vad det är/var.  Det är en video och det är väl bara att redigera om då tänker ni… Men jag har lagt en hel DAG på att först göra videon där man stället frågorna, sen samla ihop frågorna, spela in svaren och redigera med allt vad det innebär. Det är en hel dag borta från mitt schema som är fyllt från morgon till kväll. Med jobb.

Vet ni hur längesen det var jag hade en hobby? Eller läste en bok? Eller var ute och promenerade? Jag jäktar upp ur sängen för att hämta Molly ur sängen, jag jäktar mellan kaffebryggaren och datorn för att kolla mail, fixa frukost och samtidigt se till att Molly har ny blöja. Jag slänger i mig maten samtidigt som jag hackar upp hennes mat, sminkar mig medan hon drar mig i kläderna och målar kajal i hela sitt eget ansikte. Jag är alldeles genomsvett när jag äntligen packat väskan, fått på oss kläder och burit upp henne till bilen. Den kvarten jag sitter på bussen svarar jag på dom mail jag läste i morse, skickar sms till säljare, ibland en vän (men ytterst sällan för tiden räcker inte till) och sen är jag på jobbet. Där lägger jag 100% fokus på kunden, sen gör jag bokföring mellan kunderna och slänger i mig lunch medans färgen verkar och jag ringer ett samtal till något företag. Alternativt bloggar, lägger upp på instagram eller svarar på kommentarer. När jag slutar så får man oftast stå upp på bussen då blir inget gjort = kvällen lidande, men får jag sitta ner så är det mer mail, kommentarer, listor som ska skrivas etc. Hem, laga mat/äta mat, läggdags, blogga/redigera video, slökolla på någon serie en timme (läs umgås med sambo) och sova. Tror ni jag somnar lätt? nä… Så ser vardagarna ut. Helgerna har jag Molly på höften eller sitter vid datorn och redigerar… Men jag gnäller inte, okej? Det är bara så det är. helt vansinnigt. Bygger fortfarande på huset med.

 

Mitt samvete har aldrig varit särskilt påverkat. Men jag inser ju att Molly inte alls får vad hon förtjänar. Jag trycker in henne i mitt schema, istället för att anpassa hela mitt schema efter henne. Så ska det inte vara. Så har det alltid varit.

Däremot så måste jag göra det jag tycker om för att överhuvudtaget klara av att vara småbarnsmamma. Så, nu ska vi dela upp det. Inget mera dubbeljobb. Så hur ska vi göra tänker ni nu?

Instagram: Där postar jag bilderna på hår och förmodligen selfies och så. Fokus på bilder och givetvis Insta-story som jag faktiskt gillar jättemycket. Där kommer ni få lite mer personligt, medans min instagram-profil sakta men säkert ska bli lite av en portfolio.

Colorsofwonderland.se: Min bebis och min första väg ut i sociala medier-världen. Här kommer jag fokusera mer på inlägg som jag anser är lättare att skriva, korta produkt-recensioner, bilder som hör till ämnet och alla mina läsarfrågor! Hår-problem och saker som förmodligen googlas mycket är bra att ha i text-form.

Youtube: Allt möjligt. Vloggar, tutorials, månadsvideo, get ready with me, house tour, life update. etc. Jag försöker kanalisera det genom hår, men med korta utsvävningar såsom smink eller challenges.

Facebook: Forum för frågor, snabba handsträckningar och jag kommer koppla det med Instagram-flödet för er som inte är lika aktiva på instagram. Tävlingar, utlottningar etc.

På så sätt så slipper jag posta en bild på instagram samma dag, senare göra ett inlägg om den och lägga upp en tutorial på youtube om hur jag gjorde färgen. Det är SÅ mycket jobb. Jag kommer nu sprida ut det och ni kan välja vilken del av mig ni gillar bäst.

Nu är det mycket text igen, men jag måste ventilera med er. Jag hoppas att ni ska tycka om detta mer och att ni vill växa med mig. Jag är så otroligt tacksam för alla mina följare på alla mina kanaler, jag hade inte velat vara utan en enda av er. Därför slutar jag inte heller. Ni ger mig mycket kärlek tillbaka!

Hur känns det?

Kategoriserat under: Hår · Taggat med: · · · · · · · · · ·

3 Responses to “Alice är slut, mamma är trött”

 1. E-M

  Bästa du, klokt beslut! ❤️

  Svara
 2. Carolina

  Vi är med dig hehe

  Svara
 3. Tin

  Det känns bra! Klokt upplägg.
  Du måste vara rädd om dig och ta vara på småbarnsåren, snart mycket snart växer barnen upp och man får mer tid för sig själv igen.
  Du är verkligen bäst på ALLT du gör! ?
  KRAM

  Svara

Leave a Reply