← Tillbaka till Tips & inspiration

Molly 3 månader · 2015/07/27

Idag blir lilla skrutt tre månader!

Det är de tre längsta månaderna i mitt liv men samtidigt dom mest självklara. Molly har hoppat in i våran vardag med bravur och hänger på i vårt tempo. Hon sover elva-tolv timmar varje natt, har börjat prata (på sitt eget språk) och dreglar ofantliga mängder. Hon skrattar otroligt mycket och har det bästa morgonhumöret av oss tre, vilket får oss på mycket bättre humör från klockan nio och framåt. Hon tittar på sin pappa med stor beundran i blicken och följer honom om han flyttar på sig. Hon ler så mycket när hon äter ibland att mjölken bara rinnner ut. När vi har gäster så sover hon i vagnen eller kollar på sina leksaker i vagnen. Ibland, men inte alls ofta, får vi hålla henne för att hon ska vara nöjd då. Det är okej att lägga henne i sängen trots att hon är vaken, hon kan somna på egen hand. Just nu är jag tacksam att hon valt tummen före nappen. Ibland hör man henne när hon sover, då hittar hon tummen istället för att vi ska gå upp och ge henne nappen. Hon känns trygg och bekväm våran Molly.

Att gå i skolan och försöka lära sig matte, engelska eller… Ja säg atomdelning och hjärnfysik- är inget jämfört med det här. Varje sak du testar eller lär dig har en avgörande betydelse. Varje sak du misslyckas med eller klarar, avgör framtiden för ditt barn. 

Något jag själv kämpat med den senaste månaden är det faktum att jag står ansvarig. Jag måste vara hennes respirator ett tag. Hon kan inte duscha själv, mata sig själv eller ens gå på toa (byta blöja) själv. Något så enkelt som att rensa öronen eller klippa naglarna. Saker som är avgörande. För tillslut kan man inte höra eller så river man sig själv i ansiktet. Det ser inte så bra ut! Det är svårt att på förhand tänka ut alla dessa grejer, för vi gör dom i bara farten eller när behovet sätter in. Det tog tid innan jag insåg att man måste rensa öronen oftare än man tror. Eller hur snabbt naglar faktiskt växer.

När hon nu börjat sova mycket längre pass så får vi också egentid. Vi såg nog våran första film på hur länge som helst igår. Bara en sån sak.

Man är sliten, så ofantligt sliten, för det är ett mindre företag att sköta. Men på något sätt har man ändå mer energi. Det är absolut inga problem att orka. Man orkar dygnet runt om det är det hon kräver. För hon ger så mycket energi tillbaka. 

Att göra pruttljud och se henne spricka upp i ett leende. Att visa henne lampor och se den stora fascinationen som om inget annat betydde något. När man ser att hon tittar på en i ögonvrån och möter hennes blick, glädjen över att få respons. Hon tillför så mycket till våra liv. 

IMG_7999

 

Kategoriserat under: Bebis&Barn · Taggat med: · · · · · · · ·

Leave a Reply