← Tillbaka till allt om hår

Mitt bästa stylingknep någonsin; kebelo! · 2015/06/25

Precis som rubriken lyder så är detta inlägg det absolut bästa rådet jag kan ge. Gör en kebelo!

Varför?

 • Du kommer få mer spänst i håret. Detta hjälper dig många gånger när du vill forma håret, exempelvis locka eller platta. Det kommer hålla mycket längre!
 • Du får mer glans. Vem vill inte ha ett glansigt hår som ser friskt ut?
 • Dina toppar bryts inte av! Den berömda meningen “mitt hår kan inte bli längre än så här” är ett minne blott.
 • Hejdå frizz! Även vi som bor i Göteborg kan nu njuta av att vara utomhus. För dig med lejonman är detta bara en dröm. Har man plattat håret så går man inte ut om det är minsta lilla luftfuktighet. Men nu kan du! För oss med bara litet lager frizz över våra, annars rätt platta frisyrer, så slipper vi numera glorian. All styling kommer stå emot fukten!
 • Fina lockar! Burret kommer automatiskt bli fina lockar istället. Det är inte en rakbehandling!
 • Tjockelek! Ja, eftersom veteproteinerna går in och fyller ut luckor och ojämnheter i håret så kan det även kännas tjockare. Detta är dock tvetydigt. För dig som har burr kommer håret ju självklart att bli mindre men själva hårstrået tjockare. Förr dig som har ett skandinaviskt, hängande hår så kommer känslan att bli mer hår. Snacka om att äta kakan och ha den kvar!

Nu när du vet varför, du har säkert hittat en eller två punkter som du vill ha, så kan vi prata mer ingående om vad det är. 

För många år sen kom Brazilian Blowout. Det spred sig som en löpeld och alla ville ha behandlingen som utlovade rakt, glansigt, friskt hår! Jag jobbade själv med just detta märke när det lanserades i Sverige och var mycket nöjd med resultaten. Det blev onekligen mycket mer lättarbetat hår, det glänste som om solen sken på det hela tiden och lockiga hår blev omedelbart raka bara genom att föna det torrt. Sen ändrades reglerna i EU och det uppdagades att formaldehyd användes i receptet. Inte okej! Detta är ett ämne som dels används för att bevara lik, men det finns små mängder i mycket mer än vi kan ana. Exempelvis i vaccination… Hursomhelst, den mängden som BB innehöll var inte tillåten, pga cancer-risken bland andra saker.

Så dom gjorde en formula för Europa. Brazilian Blowout ZERO. Den testade jag ett fåtal gånger, men varenda en blev värre efter behandlingen än före. Hur är det möjligt? Jag undersökte inte saken närmre utan bestämde mig för att hitta något annat.

Det dök upp kopior hela tiden. Brazilian Frizzout, Brazilian anti-frizz, osv. Alla levde lite på sin föregångare men resultaten skiljde sig nåt enormt. De allra flesta innehöll en liten del rak-permanent och det är inte det minsta vårdande för håret. Detta är väldigt lätt att upptäcka som konsument, bara man vet hur!

 • Om du inte FÅR tvätta håret direkt efter behandlingen så finns där en verkningstid på behandlingen. Då innehåller den allra mest troligt ett ämne som påverkar tredje bindningen i håret. Detta skadar ditt hår.
 • Om du får tvätta håret direkt efter behandlingen men KAN låta bli, då är det okej. Då finns det inget som påverkar tredje bindningen.

Det tog ett tag men till slut hittade vi på salongen Kebelo. En väldigt naturlig behandling med många nyttigheter. Dom hade dessutom kollat upp vad som kommer förbjudas i några år framåt, vilket känns säkert som frisör, då vet man att man kan leverera ett bra resultat även i framtiden.

(Jag har en del kunder som hittat en billigare “kebelo” men utan att veta ovan nämnda punkter. Jag tror faktiskt att alla råkade ut för en sämre variant. Och några månader senare blev håret i värre kondition än innan deras behandling. Lyckligtvis går det alltid att fixa med “rätt” kebelo. Men håret kunde varit ÄNNU bättre utan kopian…) 

Hur som helst, vad du behöver veta är att det kan hjälpa dig. Kebelo kan hjälpa näst intill alla hår, vågar jag påstå. 

Jag använder den på alla hårtyper, trots att den lanseras som en anti-frizz behandling. Det är alltså till för att locka alla lejonmanar, frizzfyllda, 80-tals fluffiga hår. Men vad man inte tänker på är de skandinaviska, slingade håren. Där fattas mycket proteiner i de blekta slingorna! Eller ni som hel-bleker håret. Särskilt ni som har mage att göra det hemma. Eller varför inte du som har egen brunn hemma, kebelo lägger sig som ett skyddande lager på hårstrået. Än så länge har jag kanske stött på en kund som inte skulle märka av särskilt stor effekt av kebelo, men nästan alla har något problem med sitt hår. Även om man inte vet det!

Mitt första möte med kebelo var helt fantastiskt. Min morgonfrisyr var perfekt! Helt plötsligt var inte virvlar ett problem. Och när jag bytte löshår varje halvår så gjorde jag en kebelo istället för att klippa mig (mer än att jämna till håret). Det gjorde också att mitt hår (jag får den klassiska frizziga toppen bara) flöt ihop bättre med löshåret.

Jag har utvecklat min egen teknik med kebelo. Jag kan lätt avgöra (numera) om ett hår behöver 5 eller 15 plattningar per passé. Ibland låter jag kunden skölja ur kebelon hemma istället för på salongen, på vissa går det inte alls att göra så. På vissa är det bättre med en paddelborste, men på vissa måste man använda keramisk borste. Det är erfarenhet, nyfikenhet och lite is i magen som utvecklar personliga tekniker. Så idag kan jag erbjuda mina kunder som vill ha långt hår, sex månader mellan klippningarna, istället för att tvinga ner dom i stolen varannan. Gissa om dom är tacksamma! Jag kan erbjuda den stressade mamman mer tid, för att nu tar hennes styling en kvart istället för en timme. OCH hon behöver inte göra om det varje dag, utan det håller till nästa dusch. Numera vet jag även hur mycket den här tiden är värd… Hon som får platta sitt hår varje dag kan helt plötsligt spara på kvalitén, eftersom hennes ansträngning nu håller flera dagar.

Det man gör är att man tvättar håret med ett djuprengörande shampoo som verkligen öppnar hårstråna. Detta för att du ska kunna få in kebelo så långt in i håret som det går. Sen handdukstorkar man och fördelar kabelo i hela håret, eller där det behövs. Man anpassar det efter hur mycket volym man vill ha/bli av med. Sen fönar man det torrt, med borste. Sen plattar man, noggrant. Detta gör att man dels tränger in produkten i håret, men också försluter hårstrået och kebelo lägger sig som en skyddande hinna. Du hittar lite ingredienser och annat gott här. Själva hårstrået blir slätare, men du behåller din personlighet. Har du ett lockigt hår, så kommer du fortfarande ha lockar kvar. MEN det kan lättare bli rakt, bara genom att föna med en borste. Dvs, håret kommer numera lyda dig, och inte tvärtom!

Resultatet håller upp till 100 dagar säger dom, med tillhörande efterbehandling, men jag har vissa som inte behöver göra det mer än en gång om året, halvåret. Men riktigt krävande hår bör göra det var tredje månad för att ha full effekt hela tiden.

Har du hållt ut så här länge? Det är mycket text, mycket info.

Det finns många mer anledningar att testa kebelo, men jag tror du hajat!

Följande personer har gjort en Kebelo-behandling:
(Varierande utgångsläge och anledning)

hae

Med andra ord, det finns inga hinder!

5 Responses to “Mitt bästa stylingknep någonsin; kebelo!”

 1. Michaela

  Ååå toppeninlägg!! Tack!

  Svara
 2. Emma

  Jätteintressant då jag aldrig hört talas om det :)) men blev lite nyfiken, vad brukar dessa behandlingar kosta?

  Svara
  • Alice

   Jätteolika från hår till hår, allt hänger på mängden hår. jag tar mellan 2000-4000, men alla salonger har olika prissättning! Det ingår tre eftervårsprodukter i priset :)

   Svara
 3. Amanda

  Fungerar denna behandling även om man använder sig av balsammetoden?

  Svara
  • Alice

   Jag har inte provat, men jag tror inte att det ska vara något problem! Dock måste man ju använda shampoo i behandlingen för att öppna hårstrået.

   Svara

Leave a Reply