← Tillbaka till Tips & inspiration

Mindre socker: Nutellamousse · 2015/07/04

Ni som läser alla inlägg vet ju att sockerdjävulen numera inte är välkommen! Men man måste ändå kunna njuta av livet och framförallt sommaren (och böja sig för hormonerna ibland).

Något som jag tycker är väldigt enkelt och minst lika gott är chokladmousse, men efter att ha fått hem Nougatcreme (även kallad nutella i folkmun) så är det nu det jag vill smaksätta allt med.

Så, för dig som ska festa till det ikväll, börja redan nu!

Du behöver:

2 ägg-gulor
2 dl grädde
ca 30 gram choklad (Minst 70%) 
Nutella (sockerfri) (Jag tycker den från lchf-klubben smakar mest lik, men det finns även Cavaliers som du kan hitta på ica t.ex eller beställa från lchfklubben.se)

Vispa grädden, ganska hårt. Ska du göra chokladmousse så ska den vara rätt så rinnig men eftersom Nutellan är mjukare från start så behöver grädden vara lite hårdare (alternativt blanda i ett gelatinblad senare i receptet).

Tillsätt två äggulor och blanda runt.

Smält under tiden chokladen och ca 40 gram Nutella (efter smak egentligen, vill du ha mer smak så ta mer! Men man kan ju alltid lägga på Nutella över Nutellamoussen sen!) i en tallrik över en kastrull eller liknande. (Här blandar du i så fall i gelatinet.)

Rör ner chokladsmeten i grädden och häll upp i skålar. Detta räcker till två chokladmonster eller fyra lite mindre.

Ställ i kylen minst 4-5 timmar. Alltså, börja nu om du vill ha nåt att mumsa på i eftermiddag/kväll.

Serveras med Nutella eller hallon eller bara som den är, jag menar du kommer förmodligen inte hinna lägga på nåt mer innan du ätit upp den!

(Katrin, jag behöver dig som sponsor för det här blev ett beroende illa kvickt!)

IMG_7792

Leave a Reply