← Tillbaka till allt om hår

Min lilla Åsa · 2017/04/01

Ni tror säkert att jag brinner bara för balayage och långa längder, men jag har mina små guldklimpar bland alla kunder som ligger mig så varmt och långt in i hjärtat att det inte är klokt. Åsa är en av dom. Hon har hängt med mig sen jag flyttade till Göteborg för MÅNGA år sedan nu (minns inte ens när) och vi har så roligt ihop. Jag skulle LÄTT kunna ringa henne om jag var ledsen och inte visste vart jag skulle vända mig. Hon är en sån typ av person. Nu gör jag inte det med mina kunder så var inte rädda att en hysterisk Alice skulle kunna ringa er… Men ni fattar säkert!

IMG_0698

Hon började karriären hos mig med hemmafärgat hår och klippte bara med jämna mellanrum. Sen tröttnade hon på mitt tjat och lät mig fixa färgen. Det var svart när vi började! Sen har vi landat i lite olika färger som passar henne och nu dom senaste gångerna håller vi oss på en brun färg med lite slingor som vi flyttar upp då och då. Jag placerar alltid slingorna på olika sätt. Men hennes hår är det svåraste jag har i stolen.

Det är tjockt, och jag menar TJOCKT SOM BARA DEN, plus det vill inte ta åt sig färg. Alltså på riktigt jag svettas varje gång vi färgar… Men Åsa är lugn. Hon är inte så knusslig. Jag får göra som jag vill. Allt är bara så fint.

Så det jag gör med extra svårfångade hår är… bah. Gråter en skvätt i personalrummet och håller tummarna. That’s what.

I Åsas fall har jag provat allt. Borstblandning, pensla två gånger. Öka/minska väte. Blanda alla möjliga färger. Så hon får sitta RIKTIGT LÄNGE med färgen. Då fäster den. Vilket ger mig massor med tid att fixa slingor och allt möjligt på henne under tiden färgen verkar.

Denna gång valde jag att lägga slingorna som tegelstenar vilket ger en ganska blandad effekt beroende på hur kunden hår faller. Jag använder ofta den tekniken på dom som vill ha skiftningar, men inte randigt, men slingat. Är ni med?

Hon avskyr när håret blir långt och tjockt så var tredje gång så klipper vi av fem-sex centimeter och hon blir alltid lika glad. Desto längre fram mot ansiktet jag kommer så lägger jag slingorna tätare för mer uppljusning. Jag ska nog göra en video på denna teknik för jag har lite problem att förklara den känner jag. 

Hur som helst, Åsa. Ge henne kärlek i kommentarerna.

IMG_0702

4 Responses to “Min lilla Åsa”

  1. Percy

    Jätte tjusigt, vårigt utan att bli för ljust. Och vilket hår.

    Svara
  2. Tin

    Fantastiskt hår, fantastisk frisör! ?

    Svara

Leave a Reply