← Tillbaka till allt om hår

Min första “Oil Slick” · 2016/12/12

Hallå hur mår ni? Jag tänkte dra ut på detta inlägg egentligen men ni måste få ta del av denna historien!

I lördags så var jag på salongen med min lillasyster bland annat för att färga om hennes hår. Hon har varit röd och sen rödlila i flera år och är så evinnerligt trött på de röda tonerna som alltid kikar fram. Jag kände att det var lika bra att ta tag i det. Vi får avfärga!

Det gjorde vi och det blev oranget så klart, det visste jag ju. Vi blekte så gott det gick tills det inte hände något mer. Sen la jag i en blå färgbomb med hälften lila och resultatet ser ni här: (Varning för bildbomb i detta inlägg)

Som ni ser så skiftar det i blått och lila. Håret var mycket ljusare efter avfärgning men eftersom det är kalla (blåa) toner vi jobbar med kommer allt uppfattas mycket mörkare. Sen så blev jag så kär i dom blåa tonerna att jag ville behålla lite av dom, därför valde jag att lägga en lila botten och sen bara lila färgbomb på längderna. Så att där det blåa är som starkast kommer det förmodligen ta över, tänkte jag…..

WHATTEEEEEE!!!! Jag såg redan i shamponeringen att färgmassan blev grön och tänkte i mitt stilla sinne “fan”. Sen såg det ändå ut som det skulle slå mot lila, botten var helt klart lila. Sen insåg jag att det är grönt. Min lillasyster snörpte hårt på munnen och tänkte säkert aldrig mer träffa mig. Vi fönade och det gick ju upp för alla i salongen att min lillasyster bannemej inte längre var rödhårig i alla fall.

Det finns ingen logik för vad som hänt, då blått + lila borde bli blålila i alla böcker. Men… happy accident kallar vi det! Ska bli spännande att se hur det utvecklas hemma när det tvättas ut…

Men jag kunde ändå inte släppa känslan av lycka! Alltså, HERREGUD så coolt. Det tog ett tag för Miranda att värma upp och hennes mamma var nog lite kallsvettig. Men sen så tror jag vi alla började gilla det mer och mer. Det är SUPERSVÅRT att fånga på bild, eftersom färgerna går in i varandra och skiftar så olika i olika ljus. I vet badrum tillexempel ser det bara lila ut, och i kameran är det mera mossgrönt medans i verkligheten är det turkost. Så svårt, men så är det ju med dessa olje-färger. Det är inte riktigt självklart vad som är vad eller var. Okej, men här kommer bildbomben nu, I´m out.

Sen fotade vi lite till en tävling som ghd har, därför ser det ut som hon gråtit. Men det är alltså inte för hon är ledsen över hårfärgen!

img_0221 img_0226 instagram img_0215

img_0217

2 Responses to “Min första “Oil Slick””

  1. Mia

    Shit vad coolt ?

    Svara
  2. Josefin

    Jätte häftigt. Aldrig sett något liknande. Verkligen oljefärg.

    Svara

Leave a Reply