← Tillbaka till Tips & inspiration

Min bästa vän och jag · 2015/08/10

IMG_8044 IMG_8043

 

Ser ni vad håret växer? 

Skämt åsido, vad svårt det är med skorv. Jag har bara vetat att det finns och att man kan få bort det med olja. Folk borde verkligen skriva “kan” med stora bokstäver och ett antal “obs” däromkring. Det är inte alls lätt!

Jag brukar smörja in hela huvudet med kokosolja nån gång då och då, kanske tre veckors mellanrum. Sen får det gotta till sig och sen badar vi. Efter badet kammar jag med en vanlig kam och så lossnar lite. Till min fasa såg jag också att det i samma takt ramlar hår. Skräck för en mamma och frisör, men helt vanligt och alltså okej. Det är så det blir när man har skorv som täpper till hårbotten. Dessutom så fastnar ju hår som ska tappas i skrovet och kan därför inte ramla av. Så ingen panik för er som också sett detta!

Det jag ser där skorven försvunnit är nytt, fint, mjukt hår!

Jag kommer vänta in i det längsta med att använda tvål/shampoo på henne. Det är för att vi egentligen inte behöver dessa medel. Det är när vi börjat använda det som vi behöver det mer, vi har förstört det naturliga som finns i kroppen. Naturligtvis när hon börjar kleta med mat i håret eller gud vet vad som kommer hända, så kommer jag ändra taktik då. Men nu är det kokosolja och vatten som gäller! Funkar utmärkt och hon har väldigt sällan fett hår, enbart precis efter vi gojsat in hela huvudet med kokosolja. Tar en halv dag sen så är det borta!

 

Hon är veklingen go min tjej, vi har så roligt ihop. Igår gjorde vi om salongen (delvis) och hon hängde på. Låg i vagnen och jollrade eller var ute på promenad med sin farmor. Ibland låg hon och sov medan pappa borrade i väggen och ibland ville hon vara naken. Hon firar av ett leende så fort man närmar sig och har dessutom börjat “prata” rätt ofta.

Jag är så tacksam att hon sover sina 10-12 timmar i sträck. Hur skulle jag kunna hinna/orka med allt annars… Bloggen/hemsidan har verkligen fått lida och jag hoppas att ni har överseende med detta! Jag ska ta igen allt så fort livet börjar få lite mer struktur…

 

Leave a Reply