← Tillbaka till Tips & inspiration

Mia på BodyCure · 2016/02/08

Hej hörni, hoppas att helgen varit lugn och fin! Måndag betyder nya tag. Kanske hoppar man på sina goda kostvanor igen, kanske slänger man cigaretterna, kanske börjar man ta d-vitamin, eller KANSKE så lovar man sig själv att göra gott för sin kropp.

I så fall ska du läsa noga nu.

 

Jag går sedan flera år tillbaka hos en tjej som heter Mia. Hon jobbar som kroppsterapeut och i mitt fall jobbar hon mest med en metod som kallas för “Derego“. Detta är ett begrepp som jag försöker få på allas läppar, för ALLA behöver detta. Det är en form av biomekanik som får kroppen att hamna i sitt rätta esse. Folk säger “Derego? Inte hört innan, vad är det?” och jag står som ett utropstecken. Jag vet inte vad det är men det gör GOTT. Det gör SKILLNAD. 

Jag har aldrig förr träffat en mänsklig röntgenmaskin, förrän jag stötte på Mia. Hon talade om för mig att jag borde sluta lägga höger ben över vänster (eller var det tvärtom?), att jag troligtvis är högerhänt och mycket mer. Jag hann inte ens svara på en enda fråga, hon visste redan så himla mycket om mitt sätt att föra mig på. 

Innan jag gick hos Mia hade man ont här och där, och man gick i fällor som “måste träna mer” “yoga löser det” “har man ont i ryggen så böjer man sig ännu mera framåt och sträcker ut”. Känner någon igen sig? Mia har ändrat mitt sätt att se på saken. Jag gör numera tvärtom. Har jag ont i ryggen brukar det hjälpa att stretcha bröstmusklerna. I stort sett går Derego ut på att se ett mönster. Varför gör det ont just där? Jo för att den muskeln fäster där från där och beter sig så. Då jobbar vi nere i lilltån om det gör ont i svanskotan. Hänger ni med? Jag vet inte hur många gånger jag pratat med Mia om hur jag ska förklara vad hon gör, men det slutar alltid med att jag ändå hänvisar till henne.

Efter Mia känner jag själv mycket tydligare att jag är puckelryggig och sträcker på mig. Jag känner själv när axlarna sitter vid öronen. Jag har mer tydligt ont och gör något åt det direkt istället för att vänta ut, och därmed också kanske få mer bestående problem. Jag har på något sätt fått mycket mera kroppskännedom och kontroll. 

Hon är även utbildad massör, och på slutet får man njuta lite av även dom kunskaperna! Det slutar inte där, Mia är en helt fantastisk person med världens mysigaste personlighet. Hon bjuder verkligen på sig själv och hon lyssnar. Hon är öppen, ärlig och kommer alltid med goda råd.

Alla har vi någonstans där det gör ont, i axeln, i ryggen, i foten, i benet. Allt hänger ihop, och jag sätter min högra hand på att om NÅGON kan reda ut detta (utan operation, vilket man ju helst slipper) så är det Mia.

Jag tycker ni ska gå in på hennes hemsida (BodyCure.se), hitta en tid i er kalender och boka. Unna er själva en timme med Mia så kommer hon vägleda dig till ett bekvämare liv. Jag skojar inte.

Skärmavbild 2016-02-08 kl. 09.05.10

Personligen så går jag hos henne minst en gång i månaden. Jag gick långt in i min graviditet och nu får Molly hänga med dit i vagnen. Det är livsviktigt för att jag ska kunna jobba och känna mig stark. Jag vägrar bli dålig i ryggen/axlarna om jag kan förhindra det. Det borde du också prioritera, vad du än jobbar med. Under December hann jag inte gå en enda gång och jag skruppnade verkligen ihop. Jag kunde inte sträcka på mig. December är en HÅRD månad för vilken frisör som helst, när man dessutom får bära på en bebis halva dagarna så har man inte en chans! Så i Januari gick jag hela fyra gånger med täta mellanrum för att rätta till det som jag ställt till med. Ibland får man även övningar som man kan göra hemma för att komma ännu längre snabbare, och därmed också få en snyggare hållning, slippa värk och helt ärligt… En människa med bra hållning lägger man märke till!

Snälla ni, bor ni i Göteborg eller har vägarna förbi, boka en tid. Hälsa från mig! Jag hoppas ni alla tar ert välbefinnande på allvar!

Frågor om Mia eller Derego kan ställas i kommentarsfältet så svarar vi på allt ni vill veta.

 

Kategoriserat under: Okategoriserade · Taggat med: · · · · · · · ·

2 Responses to “Mia på BodyCure”

 1. Ashant

  Hejsan svejsan?

  Kände du någon skillnad redan efter första behandlingen? Jag skulle vilja börja gå till Mia en gång i månaden, men just nu har jag en grundlön på 10.000Kr så jag hoppas att en behandling kommer att räcka för stunden. Numera har jag så ont att jag inte ens kan stå upprätt och har testat ALLT, ja verkligen allt man kan tänka sig. Jag är fortfarande ung (30 år) inga barn och ska börja en ny anställning på måndag. Dock ett kontorsarbete, men iaf lite bättre grundlön. Vet du om hon tar emot avbetalningar?
  Mvh. Ashant

  Svara
  • Alice

   Hej! Jag kände stor skillnad första besöket, det känns som att man är lättare på något sätt.. Men jag gissar att det är så himla individuellt! Vet inte alls om hon gör det eller ej, men hon är så mysig och förstående. Jag föreslår att du skickar ett mail eller ringer och pratar med henne! värt vareeeeenda krona och all tid man kan få med henne gör susen!
   kram!

   Svara

Leave a Reply