← Tillbaka till allt om hår

MALIBU C | rensa bort beläggningar · 2017/08/28

Anna var tillbaka i stolen och det var dags att renovera. Hon var hos mig för drygt ett eller två år sedan och har bott i hus med egen brunn. Dom har nu flyttat men längderna behövde sannerligen lite kärlek.

Vi lade upp en plan, som jag gör med många av mina kunder. Först och främst; få bort metallerna i håret. Sen; skapa en kallare grundfärg och bli av med de topparna som inte alls mår bra. SEN! Tuperingstekniken. Hur spännande ska inte detta bli?

Så förra veckan när vi sågs började vi med att rensa. Jag tog hjälp av min kära vän Crystal Gel och så här såg Anna ut före behandlingen:

Först tvättar man med Un-Doo-Goo och sen blandar du 60ml ljummet vatten med en påse CG. Fördela i det blöta håret och sätt sedan i värme. Jag lät Annas hår verka full tid, dvs 45 minuter. Man kan ta det kortare om man har lätt beläggning men jag kände att jag ville få bort ALLT!

Ta-da. Ser ni vilken sinnessjuk förändring bara med en rensning? Jag är så otroligt imponerad över dessa produkterna VARJE gång. Jag klippte av de allra ledsnaste topparna och förberedde henne på att klippa ännu mer nästa gång vi ses för att kunna utföra tuperingstekniken. Jag tror att det kommer bli såååååååååå himla bra när vi kommer i mål! Annas egna grundfärg är helt perfekt och det ska bli så himla roligt att få följa detta projekt.

Utan blixt/med blixt

Inte nog med att FÄRGEN ändrats så mycket, kvalitén känns också mycket bättre. Jag vet också att all vård som hon nu kommer vilja stoppa i håret också kommer nå in i hårstrået och inte blockeras av metaller och andra beläggningar. Hur bra? Vi borde alla vara lika snälla mot våra hår!

Om du känner att du skulle vilja rensa ditt hår så skriv en kommentar nedanför med vilken stad du bor i så skall jag svara med vilken salong som jobbar med Malibu C där du bor! 

9 Responses to “MALIBU C | rensa bort beläggningar”

 1. Madeleine

  Wow vilken skillnad! Finns det någon salong som har Malibu C i Borlänge eller däromkring?

  Svara
  • Alice

   Nu har jag fått två alternativ som har Malibu C ?
   Salong Maria Jones Borlänge 0243-88815, Ateljé Liva Borlänge 0243-12865 (fråga efter Linda)

   Hoppas det blir bra ??? Säg gärna hur det gick om du testar! ❤️

   Svara
 2. Jennie

  Ändrar detta hårfärgen? Är det typ som en lätt blekning? Dvs kan det bli utväxt? Såg nämligen någon som hade gjort “avfärgning” och såg att det blev en utväxt.. är detta samma som avfärgning?

  Svara
  • Alice

   Crystal Gel är ingen version av blekning alls. Det är en rensning… Lite luddigt! Men den tar bort alla beläggningar som tillexempel metaller, mineraluppbyggnad, avgaser, beläggningar, produktrester, i vissa fall även pigment som inte riktigt satt sig i håret etc. Skit helt enkelt haha..! Den påverkar inte det egna pigmentet och om något så gör den bara håret gott. Jag rekommenderar alla att göra den FÖRE sin färgbehandling om man har ett svårfärgat hår tex, det kan vara massa saker i vägen och då banar Crystal Gel väg för en mer hållbar färgning.
   Avfärgning som du nämner däremot, är helt enkelt blekning som man blandat med mer väte, vatten eller schampo. Eller alla tre. Men det är blekning, eller uppljusande, i grunden. Hoppas det svarar på din fråga! <3

   Svara
 3. Jennie

  ….tack på förhand för svar. ??

  Svara
 4. Karin

  Efter två rätt misslyckade frisörbesök, slingor och nyansering för att bli ljusare, så misstänkte min senaste frisör att det kunde bero på järn- och eller kopparbeläggning…vilket då skulle kunna komma från egen brunn. Vilket vi inte har. Men kom sen på att mamma har det där hon bor, och vi har varit där länge på senaste tiden då vi är mitt emellan två bostäder.
  Så nu när min frisör nämnde det så har jag läst på lite, och kom till din blogg.
  Vill verkligen testa allt som går för att bli av med beläggningarna. Har alltid gjort slingor och efterföljande nyansering för kall ton (är sån tråkig kund som alltid vill ha samma, “naturligt” blond) :)
  Men, de senaste gångerna har det nästan blivit mörkare än min egen färg och inte ljust alls :( och det beror säkert på beläggningarna…tvättar ofta håret hos mamma då hon har bastu osv…
  Hur som helst,
  Kan jag testa på egen hand, med dom produkter du nämner ovan?
  Eller vet du nån frisör i Luleå? Som gör eller är återförsäljare… tack för bra tips!

  Svara
  • Alice

   Hej! Vad roligt att du hittat hit :) Jag har sökt efter lite frisörer och än så länge har jag hittat en. Anna på Rules by Andy jobbar med Malibu C så henne tycker jag du ska ringa eller smsa (0703056343)
   Hoppas du kommer bli nöjd och hör gärna av dig och berätta hur det gått 😀
   kram!

   Svara

Leave a Reply