← Tillbaka till allt om hår

MALIBU C | att veta eller att inte veta… · 2017/11/06


Hej och godmorgon måndag! Idag testar jag att göra inlägg via mobilen för första gången, berätta gärna i kommentarsfältet om det går lika bra som vanligt. Jag får inte samma översikt över inlägget men helt ärligt så är det mer tidseffektivt samt att mina naglar är alldeles för långa nu. Kan ni fatta att jag! (slarver nummer ett med handskar) kan ha naglar i fem veckor?? All cred till mamma.

Nåväl! Som rubriken avslöja så ska vi prata lite Malibu idag. Jag hade Lena i stolen igen och hennes resa har ni sett här tidigare men hon har ännu inte riktigt hittat hem. Hon vill bli ljusare och kallare. Vi är på god väg! Det är SÅ mycket historik, i form av produkter mestadels, i hennes hår.

Nu hade hon varit i Spanien och tanken var att vi skulle fortsätta uppljusningen men min radar slog på. Nåt var galet och på en millisekund (som allt som går på autopilot) hade jag också bestämt var det var.

10DE0E38-CB64-4AD5-BDF1-5D3B72AFA571

Kan ni se? Eller har jag redan avslöjat det med rubriken…

Det är en viss typ av gul som inte finns där av färg. Också en glans. Ibland en doft. (Nästan) Alla mina sinnen är med när jag avgör vad som är vad på en kund. Hade jag kunnat med att jag förmodligen smakat på det med… hee he.

Vi hade bokat tid för klipp och slingor men jag fick pusslat och ändrat om lite så att vi kunde göra en crystal gel idag och slingor dagen efter istället. Det är det enda rätta! Annars hade jag kanske blekt mer än nödvändigt och slitit på hennes hår. Plus att metallerna kan få en fruktansvärd reaktion med blekningen. Det vill man inte riskera!

Lena är så bra med sånt här. Hon tar all information hon får och förstår direkt att det är det bästa och att jag inte vill vara jobbig utan menar väl.

Sagt och gjort.

1BBDB8E3-E5B0-4F4C-82A5-1A9A5F2F32CD

Helt seriöst. Har ni sett??

Det är BARA sen crystal gel som är gjord och inget annat. När vi såg bilderna så som ni ser dom nu så var båda chockade! Vilket resultat!!

Dagen efter gjorde vi (jag) tunna, tunna slingor upptill för att mildra utväxten och ge lite mer ljus. En nyansering med. Men detta var det stora så vi struntar i dom bilderna. Jag ÄLSKAR mitt jobb när man hela tiden blir positivt överraskad.

52E7E493-BAD7-4B75-B8BC-3F329E6D2B54

Det var dagens moralhistoria hörni, lita på magkänslan och gör det i rätt ordning.

Vill passa på att påminna er om min live på youtube, onsdag 8 november klockan 20.00. Då ska vi svara på frågor och prata om hår! Ses där?

Ha en underbar måndag!

 

6 Responses to “MALIBU C | att veta eller att inte veta…”

 1. Percy

  Var hos frisören idag. En ny frisör (vanliga föräldraledig) hon tittade på mig i typ tio sekunder och frågade sen….har du egen brunn? Nä men jag simmar några gånger i veckan och slarvar lite med badmössa… Hon tittade på mig och sa..vi måste rensa ur det här. Hade detta blogginlägget med mig i bakhuvudet så jag så till henne att köra hårt. Omg vilken skillnad efter bara utrensningen. Fick lova att inte glömma badmössa hädanefter…

  Svara
  • Alice

   Men vad roligt!! Så kul att det blir mer och mer vanligt att frisörer ser dessa beläggningar direkt med 😀

   Svara
 2. Lena

  Ja det är så sjukt! fattar fortfarande inte :)
  Men nu känns håret i alla fall rent. Och när jag tänker efter så har det inte varit “som vanligt” på länge.. Något har varit konstigt men jag har inte riktigt vetat vad.
  Kommer absolut göra detta igen!

  Svara
 3. Evelinn

  Älskar crystal gel och håret blir som nytt varje gång jag gjort den hos min frisör. Nu bokar jag aldrig ett frisörbesök utan crystal gelén utan den bokas varje gång och vi blir lika chockade av resultatet varje gång. Mitt hår känns som typ gummi innan crystal gelén är ursköljt. Vet inte varför för har inte blekt håret på några år och har mestadels min naturliga färg i hela håret.

  Svara
  • Alice

   Vad klok du är! Jag tror alla skulle gynnas av att göra en CG med mer jämna mellanrum faktiskt. Vi har rätt mycket skit i våra hår 😀 Att det känns som gummi beror på metaller i håret. Det kan kännas riktigt segt och jobbigt att hantera. Tack för att du delar med dig! <3

   Svara

Leave a Reply