← Tillbaka till allt om hår

MAKEOVER | finbesök 2 från Stockholm · 2017/12/03

Den här tjejen alltså! Vi ses en gång om året, hon försöker spontant få till en gång till på sommaren men det är omöjligt att få ihop våra scheman då, och emellanåt trixar hon lite med frisörer i huvudstaden där hon bor.

Vi tog ingen före-bild för jag tänkte inte att det skulle hända så mycket men det blev tillslut en hel makeover.

När hon kom hade hon en lång utväxt med lite vita hårstrån, fem centimeter ner var det en varm brun färg och fem centimeter ner till var det gul-blont. Klassisk utväxt ombre.

IMG_6964

Jag lade en mörkare och kallare bottenfärg, sen målade jag olika paneler för att flytta upp det ljusa. Egentligen hade hon inget jättebehov av mer ljust men eftersom vi ses så sällan ville jag ge henne allt jag kunde.

IMG_6961

För mig är mjuka övergångar viktigt men givetvis är det tekniskt svårt. Sånt ger mig enormt mycket vilja och jävlar anamma. Är något svårt så ska jag bli bäst på det. Jag är på god väg känner jag!

Det syns dåligt i detta ljus men det blev en så fin KALL färg som passade hennes ögon så himla bra.

IMG_6968

IMG_6970

Jag tonade in håret med lite olika blandningar som jag inte minns. Jag duttade i lite allt möjligt för att få den här färgen. Det behövde liksom först nyanseras undan, sen lyfta fram och tillslut addera kalla pigment. Jag gör allt det i en blandning ibland om jag bedömmer att håret är mottagligt.

IMG_6971

IMG_6973

Älskar det verkligen! Är så grymt nöjd själv och om jag ska skryta lite så vill jag citera min kund där hon sa ”du bara får till det” och syftar till de andra gånger hon försökt förklara vad hon vill men frisören inte förstått eller fått fram rätt färg.

Knepet är kommunikation! Det är upp till oss frisörer att förstå kunden för vi har kunskapen, inte dom. Jag frågar tusen frågor om det är det som krävs innan jag känner att jag VET vad hon vill ha.

3 Responses to “MAKEOVER | finbesök 2 från Stockholm”

  1. Elsa

    Du ÄR helt briljant Alice! ?

    Svara
  2. Sophia

    Hallå Alice! Jag skrev ett mejl till dig ang tidsbokning via din kontaktsida, inte helt hundra på hur många dagar sen det var men blev osäker på om jag ens skickade iväg det? Förstår om du har fullt upp och ej kan svara, vill mest bara checka och kolla om du fått det? Du är bäst! /Sophia

    Svara

Leave a Reply