← Tillbaka till allt om hår

Makeover deluxe · 2016/03/16

Hej hörni! Förbered er på en hel novell… 

Jag har haft ett projekt under en tid nu, med/på min kära vän Sandra! Sandras hår väger mer än Sandra själv, jag ger mig tusan på det. Det är så tjockt och långt och MYCKET så varje gång jag ser hennes namn i schemat så sätter jag undan extra tid för att hinna stretcha emellan! Det är så orättvist!

Hon har haft alla möjliga hårfärger men på senaste tid vill hon se ut som Beyoncé. Vem säger nej till sånt? Okej, tro mig, jag ville säga nej, men tjejen har sån övertalningsförmåga att jag tror hon kommer bli president nån dag.

Hon har sedan gammalt Elumen, några röda färger, en lila och lite annat skoj. Med andra ord ett mardrömsscenario! Till detta hör ju då hennes tjocka men ack så frissiga kvalité. Hon var dock okej med att klippa det som behövs, och sånt älskar jag. Då är jag inte orolig och då kan jag samtidigt pusha mina egna limits. Vad kan gå fel?

Skärmavbild 2016-03-16 kl. 13.58.12

Ja, så här såg hon alltså ut efter första avfärgningen. Jag hade Linni till min hjälp tack och lov, min rygg kan inte hantera allt detta PLUS en liten där hemma. Hursomhelst, Sandra är så himla bra på det sättet att hon förstår processen. Hon förstår verkligen jobbet bakom och hon har stor respekt för avfärgning, pigment och allt sånt. ÄLSKAR det! Men vi var alla ganska exalterade över hur MYCEKT som hänt på bara en gång. Vi var beredda på en mycket mer långsam process.

OM du nu tillhör en av dom som tänkte “oj men det hände väl inte så mycket” så kommer du bli förvånad den dag du själv vill bli ljusare. Det är bland det svåraste och mest opålitliga man kan göra. Så jo, det hände väldigt. mycket. 

Sen fick Sandra gå såhär över jul och nyår, för istället för att täcka den orangea färgen med mer pigment (ett steg framåt – två steg bakåt kallar vi det i min bransch) så sa hon att hon ville hellre bli blond snabbare. Om det betyder att gå med oranget hår över nyår, so be it.

Vi gjorde en till avfärgning någonstans men jag minns inte när…. Du kanske kan fylla i luckorna Sandra!

Sen tog jag in henne för att fixa bottenfärgen, då jag ville undvika att behöva göra allt detta på en och samma dag. Det skulle ta SÅ många timmar och min rygg skulle förmodligen inte palla det. ICON levererade en så fin färg att jag höll på att ramla baklänges. Sandra är nästan svart i sig själv, och att få en kall brun färg på det, inte möjligt. Men jo! Varför jag la en bottenfärg är för att den kommer vara det som syns mellan slingorna sen, det som kommer skapa djupet och skiftningarna. Där vill man inte ha orange.

Sen igår var det dags att slutföra. Vi gjorde balayage, eller balamanjaaashh som hon på bilderna säger… Jag gick på rätt hårt, för nu ville vi båda bli klara. Så vi kom överens om att ta i med hårdhandskarna och klippa om det må behövas.

Skärmavbild 2016-03-16 kl. 13.54.37

Det tog nästan två timmar bara att få i all blekning, sen tog det ytterligare lite tid för det att verka klart på sista sidan. Sen skulle det nyanseras in, eftersom dom orangea tonerna från (min gissning) elumen, är ruggigt envisa. Dom är dessutom inte som vanliga pigment så dom lägger sig oftast ovanpå och lyser igenom! Det vill säga, i vissa ljus kan dom ändå synas eftersom dom reflekteras i ljuset.

MEN, sååååå himla fin blev hon! Har du orkat läsa hela vägen hit så är du alldeles säkert MYCKET nyfiken på slutresultatet… Ska vi ta det med en gång?

Skärmavbild 2016-03-16 kl. 13.54.01

Helt sjukt. Vi gjorde en ghd aset behandling också eftersom topparna var på gränsen till att vilja hoppa av eller inte. Så för att stärka dom och hålla ihop bara liiiiite längre, så gjorde vi så. Men fy. Jag hade tre stretching-sessions bara på den föningen. 

Sen tvingade Sandra mig att göra något jag aldrig gjort innan. Jag har inte rätt verktyg för det och jag har INGEN som helst erfarenhet. Men, vet ni vad. Vart tror du att du skulle vara idag om INGEN testade något nytt ibland? Jag lever för att utvecklas och helt ärligt, jag vill så gärna raka av lite av hennes hå och sätta på mitt egna huvud. Det var lite hämnd, lite för att lära mig och lite för att det är så jäkla coolt! (ni som följer på instagram vet redan detta)

ÄLSKAR balayage i dessa typer av frisyrer. Hon kommer få NOLL utväxt som syns när hon vill sätta upp håret och visa sin undercut.

Jag är otroligt stolt över detta jobb, det är helt otroligt att hon har orkat gå omkring med lysande hårfärg och gjort precis det hon blivit tillsagd. Så STOLT över mina kunder när det går till på detta vis. Hårfärg är inte bara mitt jobb, det är ett team work som måste fungera åt båda hållen!

Nu vill jag veta, vad tycker ni? 

11 Responses to “Makeover deluxe”

 1. Mia

  Otroligt vilken förvandling. Och vilket makalöst jobb av er bakom den. Extra plus i kanten för stretch ?

  Svara
 2. Linnea

  superfint!

  Svara
 3. Tin

  Wow!
  Du är sååå duktig!
  Vilken underbar färg!

  Svara
 4. Marie

  Åh. Jag blir så glad (men samtidigt nervös) när jag läser om elumen… Jag är utbildad frisör men jobbar tyvärr inte med det idag så jag hade ingen aning om elumen förrän min frisör gjorde mig sådär härligt svinsnyggt lila/grå… Nu har jag ju fått för mig att bli ljusare och sitter och våndas över att kanske se ut som fan när jag går därifrån för jag förstår att det nog inte kommer ske över en avfärgning… Något jag behöver vara rädd för. -jobbar i butik så jag kan inte gå runt med vilken hårfärg som helst ?? jag är en 7 i mig själv och har blekta längder i typ 9 med inslag av grönt, blått just nu då det var 3 månader sedan förra frisörbesöket så inte mkt av elumen färgningen syns.. Kan jag överhuvud taget förvänta mig ett hyfsat resultat? (Förstår att det är svårt att säga.. ?) vänligen Marie.

  Svara
  • Alice

   Hej du! Jag ska svara så fort jag har tid att sätta mig ner och bena ut allt för dig! Kan hända det blir ett inlägg nästa fredag! Tack för din fråga :*

   Svara
 5. Marie

  Glömde skriva; jag har för mig att hon tog svart och lila i olika partier när vi färgade sist. Gången innan var det svart och blått …

  Svara

Leave a Reply