← Tillbaka till allt om hår

MAKEOVER | Cool steel · 2017/10/08

Mäh hallå eller!

Det har gått massa dagar utan att bloggen uppdaterats och jag har totalt missat detta.. oftast så förbereder jag inägg åt er på onsdagar som har med produkter, makeövers och tutorials att göra, och ibland slänger jag in ett spontant då och då. Jag vill sköta det som ett företag och inte en BLOGG, om ni förstår, men denna veckan har jag slarvat. Missade det helt!

DÄRFÖR ska ni få en helt galen förvandling nu.

Erik är kompis till Emily som ni sett måååånga gånger (oftast rött/lila/rosa hår) och han nämnde färgerna grått och silver så jag kunde inte motstå. Jag tar egentligen inte emot NYA killar som kunder, om dom inte har det lilla extra att bjuda på. Alltså något spännande och utmanande. I skrivande stund har jag bara kvar tre killar som kunder. Alla utom en färgar håret. (jag räknar inte in min sambo.)

Men okej, så när vi nu sågs för första gången så så han ut så här:

Han har som ni ser otroligt mycket rött i sig själv och det är SVÅRT att råda bot på. Röda hår ska vi prata mer om i ett eget inlägg, eller video, men nu ska vi bara prata om detta hår.

Jag valde att gå långsamt fram eftersom det finns självfall och eftersom han gärna behåller kvalité framför färg (sånt man får veta vid noggrann konsultation). Jag blekte först botten, sen hela, sen längderna lite till i blött hår. Det är oundvikligt att håret ska bli torrt, men man vill inte bränna av det. 

Hade Erik inte haft röda pigment hade en blekning förmodligen räckt, men nu krävdes det nästan 3 timmar för att få det vitt. Och vitt måste det bli! Finns minsta lilla GULT (lite guld går bra) kvar så kommer färgen inte bli bra. Nyanserade med lite silvershampoo för att vi redan bestämt att han ska fortsätta underhålla färgen med det hemma.

Sen tog jag “cool steel” från ICON och lät det sitta en bra stund.

BAM!

Så himla cool färg. Alltsomallt tog det FYRA timmar. Kan ni fatta..? Det är ett kort hår och det har blivit lite ljusare och kallare. Men mina vänner. HÅR tar TID. 

IMG_1742

Sååååå himla coolt. Jag ÄLSKAR färgen så mycket!
IMG_1749

Den obekväma nack-positionen alla mina kunder får göra för att jag ska få bra bilder. Vilka känner igen sig?  

SÅ glad och tacksam för den här färgen, vad tycker ni?

 

4 Responses to “MAKEOVER | Cool steel”

 1. Emily

  JAG GRÅTER SÅ FINT!!!!!!! Det är overwhelming hur grym du är på att fixa det absolut bästa.

  Svara
 2. Erik

  Sååå ballt resultat! 8D

  Vet inte om jag vågar lämna mitt huvud i någon annans vård hädanefter… taack!!

  Svara

Leave a Reply