← Tillbaka till allt om hår

HUR MAN FÅR BORT HENNAFÄRG · 2017/08/02

Har helt glömt bort att visa er denna tjej som kom till mig innan sommaren. Hon mailade mig och ville ha bort sin henna-färg och ni som vet, ni vet att det är typ det svåraste att få bort. Ni som inte vet, det är DET ABSOLUT SVÅRASTE att få bort.

Men jag gillar en utmaning så vi bokade en tid. Jag hade Malibu C högsta hugg och sen körde vi igång.

Problemet med henna är att det finns två varianter, en äkta och en oäkta. Den oäkta slår oftast mot grön eller blå och det brukar bli ett problem. Den “äkta” håller sig oftast åtminstone på den varma sidan om än orange. Men det är lättare att acceptera oftast. Det sitter som berget däremot, oavsett vilken variant det är. 

Jag började med Crystal Gel och sen gick jag på med DDL och väteperoxid. Varför jag valde DDL och inte blekning är för att blekning ibland kan trycka in pigmenten längre i håret, samtidigt som den ljusar upp det såklart, men DDL lyfter bort dom från håret. Och är mycket skonsammare. Därför väljer jag DDL. Eftersom den lyfter bort färgen så ändrar den inte heller karaktär, som att slå mot indigo tillexempel.

Före/efter Crystal Gel

Efter DDL så var färgen himla himla fin men jag valde att nyansera det ändå för att jämna ut eventuella fläckar. Det blev såå himla fint och kolla glansen!

Hon tyckte det var över all förväntan, jag med. Malibu C har än en gång visat sig vara en bra medhjälpare!

IMG_0462

Leave a Reply