← Tillbaka till allt om hår

Linas color correction · 2017/07/30

Hej älsklingar! Lina mailade mig för några veckor sen och hade lite smått panik. Hon och hennes fästman ska gifta sig i augusti och en frisör har gjort ovanstående jobb på henne. Hon ville ha en mjuk och naturligt färg som inte blev för skarp mot hennes egna. Inte nog med att hon fick skarpa slingor, resultatet var dessutom fläckigt. Och hårt blekt. När hon väl satt i min stol så fick jag dessutom veta att dom försökt göra om färgen tre gånger… Så jag sa att jag vågar inte slinga det mer eller använda blekning men att jag vet ändå hur vi ska rädda situationen.

Det kallas nyansering mina vänner! Toning, nyansering, infärgning. Kärt barn.

Ser ni vad fint!! Så enkelt också. Jag har använt mig av en mörk bottenfärg som heter 7.13 med lite 6.13 (allt jag nämner nu kommer vara milk_shake okej…) med “vanlig” activator. Det drog jag ut ca 2-3 cm, en centimeter allra längst fram bara. Sen tog jag 9.13+8.13 med vanlig activator i mellanpartiet så långt som jag kände att det var fläckigt. Det var ett ljusare band som gick längs hela utväxten ungefär en decimeter ner så jag gick lite förbi den förutom längst fram. Sen tog jag Pearl och Powder med intensive activator på övriga håret (för att ljusa upp eventuella mörka fläckar i längderna) plus framtill, och gnuggade sen ihop alla övergångar så att det inte ska bli några hårda kanter. Sen satt det ungefär 20 minuter.

Jag dör verkligen på hur fint det blev. Jag lovade inte ens att det skulle bli 100% men jag kände efteråt att det blev 150%!

Vad tycker ni? Och glöm inte att önska Lina grattis och lycka till på Bröllopet!

IMG_1222

Världens vackraste tjej! Åkte från sthlm med sin blivande man. Sånt gör mig så himla rörd, att ni kan tänka er att åka så långt till mig!

 

6 Responses to “Linas color correction”

 1. thatswedishmama

  Alltså, så sjukt vackert!!! Hoppas du kan slappna av och njuta av bröllopsdagen nu, Lina! Stort grattis! <3

  Svara
 2. Jennie

  Grattis till äktenskapet och det fina håret! Men alltså “förebilden”… tror nästan jag hade gjort det bättre. ? Det enda rätta hade varit pengarna tillbaka!

  Svara
 3. Tin

  Tur att Alice finns!
  All lycka! ?

  Svara

Leave a Reply