← Tillbaka till allt om hår

Läsarfråga: Värmeskydd? · 2015/05/08

Hej! Älskar din blogg, så himla mycket bra tips. Tack för att du lägger ner tid på att hjälpa alla oss som är vilsna i hår-djungeln!!

Nu till min fråga: skulle du kunna tipsa om något riktigt bra värmeskydd i ett inlägg? Och hur man bäst använder det osv, precis som du gjorde med inlägget om torrschampo (det hjälpte mig megamycket!). Eller, har du kanske redan skrivit om detta? Försökte leta i arkivet men hittade ingenting.
Ha det bra!
/ Michaela

 

Svar:
Tack så hemskt mycket! Det är så roligt att kunna hjälpa, särskilt nu när jag inte kan vara på salongen och göra nytta!

Värmeskyddsutbudet är så himla stort, så jag tänkte att vi kan dela upp det i två delar. Ett för styling med värmeverktyg, alltså locktänger och plattänger. Och senare kommer ett inlägg om värmeskydd inför fön/sol.

Eftersom jag älskar ghd på alla sätt och vis, och alltid jobbar med dessa när det kommer till styling så tycker jag också att det är utmärkt att använda deras värmeskydd. Dom är välgjorda, inte så krångliga och framförallt användarvänliga.

Det finns i stort sett fem olika.

  • Straight & smooth (en för tjockt och en för finare hår)
  • Curl hold
  • Root lift
  • Heat protect

värmeksydd

 

Straight & smooth är till för dig som vill ha ett riktigt glansigt, välvårdat, plattat hår. Spraya på en passé innan du ska platta, kamma igenom och dra sedan din stylingtång långsamt över. Ditt hår kommer hålla sig fint hela dagen! Anpassa efter ditt hår, har du ett fint hår som inte riktigt vill lyda, kan man prova den för tjockt hår ändå. Har du tunna hårstrån men många (som oftast ses som tjockt i andras ögon) så kan det för fint hår kanske passa bättre. Hör alltid med din frisör så du får det bästa för ditt hår! Fungerar inte att göra lockar med, dom kommer allra mest troligt glida ur under dagen.

Curl Hold har ni hört om innan. Det finns inget bättre när du ska göra lockar. Det håller så mycket längre! Kom ihåg bara, du har tio minuter på dig från det att du sprayat tills den inte längre är verksam. Så spraya inte för stora partier i taget. Det GÅR såklart att platta med denna, även om jag tycker glansen blir mycket bättre med ovan nämnda.

Root lift är egentligen precis som det låter, en root lift. Men jag gillar att locka i den om man vill ha den lite beachigare looken. Alltså lite rufsigare, inte så glansigt utan mer “dagen efter” looken. Spraya i torrt hår och var inte supernoga med att kamma passéerna släta. Då är den toppen! Också utmärkt att vända huvudet uppochnerpå när du lockat färdigt och spraya en två pump rakt upp i håret och sen krama. Då får du saltvatten-effekten.

Heat protect är ett regelrätt värmeskydd. Inget mer, inget mindre. För dig som inte kan bestämma om du lockar eller plattar mest. Eller för dig som inte vill ha något annat än just värmeskydd. Den lämnar inget spår efter sig vilket jag tycker är toppen.

 

Jag hoppas att detta leder dig på rätt väg, jag ska fortsätta på del två alldeles strax!
Det finns såklart en miljon andra märken som också levererar bra värmeskydd, jag kommer pö om pö nämna dom som är värda att nämna även där. 

 

 

Leave a Reply