← Tillbaka till allt om hår

Läsarfråga: Tappar hår? · 2015/05/21

Idag ska jag förvirra er och göra Fredagsinlägget på en torsdag och torsdag på lördag. Hoppas ni hänger med!

 

Emma:

Hej, TACK för en jättebra blogg!! Älskar att kika in här och läsa : )

Jag är en tjej på 19 år och har tappat väldigt mycket hår de senaste två åren. Varit hos flera olika frisörer där alla påpekat att jag tappar väldigt mycket hår. Varav två av frisörerna använde ordet “EXTREMT”.  Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra, har gått från att ha haft extremt tjockt hår till att ha tunt/normalt.. och det fortsätter bara tunnas ut. Nu är EN fläta lika tjock som TVÅ var förut. Kan ärligt talat bryta ihop pga. detta ibland när det bara åker längs ryggen i duschen.

Varit hos vårdcentralen en gång i början på året, det tog blodprov men “allt såg bra ut”. Så inget mer med det… Vad ska jag göra? Har nu några erfarenheter av detta eller kunder?

Ätit silicea förra året i typ 7 månader, men märkte ingen större skillnad tyvärr. Snälla vet inte vad jag ska göra. Som fattig student kan jag heller inte köpa massa piller eller allt marknaden erbjuder.. Tror inte heller på det riktigt.

Svar:
Hej Emma! Tack själv, det är underbart när man hör från er läsare! 

Först och främst, har du kikat här? Där tror jag att jag täcker det mesta jag kan tänka mig…

Det är tråkig att frisörerna påpekar att du tappar EXTREMT mycket hår. Det är ju stressande i sig! Har du gått hos samma frisör en längre tid? Det är ibland lättare att avgöra hos sina stamkunder vad som är galet, än någon dropin. Jag ser ju skillnad hos mina kunder direkt, men jag hör ju också utvecklingen i deras liv och oftast hittar vi ett mönster ganska snabbt och nästa gång tappar de mindre hår igen.

Men, jag har många kunder som dels tappar mycket hår (som i ditt fall) och många som tycker att dom tappar hår (men egentligen inte mer än normalt). Eftersom jag själv har varit gravid och nu ammar så är jag fullt redo att tappa hår, men jag använder för tillfället sprayen jag nämner längre ner i inlägget och kommer ge en redig recension av den senare, men det dröjer ju tyvärr minst 6 månader innan jag kan ge en ärlig utredning. Jag har börjat använda den nu i förebyggande syfte men vanligtvis börjar inte håravfallet förrän om några månader. Så vi får se!

Jag har ju dock bra erfarenheter av den genom att mina kunder använt den. Dom som har använt den har varit väldigt nöjda och märkt resultat! Så kanske vore det något för dig att testa också?

Om inte minst för att stilla din oro. Ibland kan själva stressen av att man tappar hår, göra att man tappar mer! Jag tycker ju alltid man ska gå till botten med problemet, det kan vara en vitaminbrist eller nåt annat du saknar, men stressen kan även göra”problemet” mycket större.

Har många gånger fått höra (själv och via kunder) att läkarna tycker att allt ser bra ut men ändå KÄNNS det inte bra. Jag gissar att det är så för dig med. Det irriterar mig att dom då inte fortsätter reda ut sakerna ordentligt! Varför ska man ge sig? 

Jag tycker du ska kolla dina hormonnivåer, alla tio! I Sverige kollar man vanligtvis bara tre. Kolla om du kan hitta någon annan läkare som är lite mer noggrann eller som jag brukar föredra, nytänkande. Det har hänt så mycket i utvecklingen att vi ibland måste söka oss till de lite yngre (nytänkande) läkarna, istället för dom erfarna, “säkra på sin sak” läkarna.  (och jag själv märkte en enorm skillnad i tjocklek på håret när jag tog tag i hormonerna)

Blodprov visar inte allt!

 

Jag hoppas verkligen du får bukt med ditt problem, men framförallt. Stressa inte! Det finns många därute som skulle döda bara för att kunna göra en fläta. Våra håret med det bästa du kan och tänk inte på det förrän du provat allt. Det finns alldeles säkert en lösning. När du provat allt, och inget hjälpte, DÅ kan vi bli oroliga, men då skriver du igen “Alice, det funkar inte!” så tar vi det därifrån. 

Puss och kram!

csm_INNEREFFECT_REGULATE-HAIR-ACTIVE-SPRAY_HOME_d6452d9a9a

Leave a Reply