← Tillbaka till allt om hår

Läsarfråga: Självlockigt? · 2016/11/12

Johanna undrar: Jag är en nybliven mamma som onte hinner fixa frillan med locktång och andra värmeredskap så ofta tyvärr. Mitt hår är mellanbrunt ca 7 cm ner från axlarna, halvlångt. Mitt hår är väldigt rakt och tråkigt tyvärr. Kan man spraya i någon produkt så håret blir lite vågit av sig själv?

Svar: 
Det finns två olika typer av lock-produkter. De som hjälper upp och de som hjälper ner. OFTA så kommer det in kunder som frågar och dom har många gånger tidigare blivit rådda att använda HELT FEL produkter för sitt hår. Dom som har lite självfall och vill ha mer har fått världens tyngsta, anti-frizz, curl cream variant. Och dom upplever att håret blir så rakt så rakt… Inte konstigt va!

I dom produkter som ska hjälpa håret UPP så finns det mer styrka, dom är lättare och oftast kan man få liiiiite mer produktkänsla i form av krispighet. Förstår ni vad jag menar när jag säger krispigt?

Sen är det en hel vetenskap. Vissa hår ska man lägga i produkterna i nästan torrt, vissa i superblött osv. Man får lära sig helt enkelt. Men det gäller att krama, krama, krama tills håret torkat helt. Man måste putta upp det liksom. Att få just dom lockarna som man stylar sig till är svårt, men det KAN gå, om du har rätt hårtyp. Det är faktiskt lättare att få till dom stora lockarna om man har långt hår eller inte så lockigt från början. Du kan testa att tvinna stora delar av håret efter du applicerat din stylingprodukt, sen får man krama även dom tvinnade delarna lite uppåt mot hårbotten. Jag känner att jag måste göra en video… Haha. Men förstår du? Här kommer lite förslag på produkter som hjälper UPP:

csm_twistaround_2f49da0158

Från vänster: ghd total volume foam. I.C.O.N. protein. Goldwell twist around. TIGI foxy curls. Label.M volume mousse.

Jag hoppas det kan hjälpa dig någorlunda!

Ett annat snabbt alternativ som går emot min fön-princip är att vända huvudet uppochner och tvinna sig till en donut, när håret sen torkat så kommer det vara lite vågigt men det tar ju lång tid!

Kramis

Leave a Reply