← Tillbaka till allt om hår

Läsarfråga: Shampoo och balsam · 2015/04/17

Frida:
Hej Alice! :)

Vill börja med att tacka för en awesome blogg! Verkligen toppen!

Sen till min fråga; ska om ett par veckor slinga mitt nötbruna/sandré-färgade hår så det ser lite solblekt ut. Vill såklart att färgen ska hålla sig så fräsch som möjligt så länge som möjligt, så tänkte höra om du har något schampo och balsam som du rekommenderar? Har en inpackning redan som jag tycker om, från Goldwells green senses-serie. Har lite tjockare hår men hyfsat tunna strån och ett lätt självfall, så det blir lätt tort och frissigt. Hoppas att du kan hjälpa mig i denna djungel!

Tack på förhand och lycka till med lilla bebisen!

Hälsningar,
Frida

Svar: 
Tack så hemskt mycket för dina snälla ord!

Det är lite knepigt att rekommendera shampoo och balsam utan att känna på håret, men jag ska försöka! Ta det med en nypa salt.

Det finns lite olika som jag kan tänka mig passar till ditt hår. Det handlar nog mer om personlig smak i slutändan. 

Dels tycker jag Curl up-serien är toppen. Den innehåller mycket fukt och just shampoo/balsam tynger inte ner håret. Trots att den heter Curl up så är det inte det man ska fokusera på, det är fukt du är ute efter. Den kommer från KMS och luktar underbart!

Eftersom du redan hittat rätt hos Goldwell så tror jag också att du kan gilla deras andra produkter. Goldwell är lättanvänt och känns alltid rent. De serier du ska koncentrera dig på är:

  • Sun reflects (med hjälp av ett annat balsam eftersom det inte finns i den serien). Detta är mycket återfuktande och innehåller dessutom UV-skydd som hjälper dig bevara färgen och kvalitén i sommar.
  • Blondes & Highlights. Om du föredrar en kallare nyans på håret och lätt går åt det varma så är denna utmärkt. Den är också mycket återfuktande och hindrar hårstråna från att brytas av. Lätt pigmenterad för att bevara kalla nyanser, men utan slitaget som silvershampoo ger.
  • Color. Om det är så att ni använder färg (antingen i uppljusningsprocessen eller tonar in slingorna) så kan ett färgbevarande shampoo vara bäst. Det finns två, ett lättare och ett lite tyngre (Color extra rich). Känn efter vad ditt hår behöver. Blir ditt hår fett lätt så är den lättare varianten bättre. Finns även en color-variant i den gröna serien (true color), men jag uppelever det inte riktigt lika återfuktande.

shamp00balsam

 

Hoppas att du kan hitta något som känns bra! Och jag utgår ifrån att frisören tar det försiktigt med kvalitén, annars kan det hända att du behöver något ännu mer vårdande. Men någon av dessa borde passa dig alldeles utmärkt!

Lycka till!

 

Läsarfrågor besvarar jag oftast på fredagar, är det något ni inte vill att jag ska ta upp offentligt så nämn det i mailet. Då svarar jag på ditt mail direkt (med reservation för barnafödsel!). Ni skriver in här, eller kommenterar under ett inlägg. Jag uppskattar era frågor så otroligt mycket och det bidrar till att hemsidan blir bättre och mer levande. Så keep em coming! 

 

 

Leave a Reply