← Tillbaka till allt om hår

Läsarfråga: Hjälp med frisyr/styling · 2015/04/03

Moa:
Du skulle väldigt gärna få webhjälpa mig om du vill! Jag är absolut sämst på att ta hand om mitt hår, jag tycker att det är tråkigt, jobbigt och allmänt tidskrävande. Till saken hör att jag har häst och är i stallet hela tiden vilket gör att jag måste tvätta håret i princip varje dag (annars tycker nog min sambo att jag för sova på balkongen framöver). Jag vill gärna ha långt hår (blir snyggast under ridhjälmen, och jag tycker det är lättast att hålla i en relativt enkel frisyr (dvs. boll på huvudet eller hästsvans)). Så vad gör jag? Är det bara att lära sig att pyssla med håret eller finns det genvägar? Om du skulle tipsa om en frisyr som inte kräver dagligt pyssel, eller I alla fall lite minder pyssel, vilken skulle det vara?

Svar:
Det är lite tricky när man rider och är i stallet så ofta, då måste man såklart bli av med doften. Jag hade dock rekommenderat att börja med torrshampoo och torrbalsam, åtminstone en dag, så att tvättandet kan dras ner till varannan. Det tar bort både doft och det feta. Sen kan kan man också vira in huvudet i en sidensjal innan hjälmen, och på så sätt skyddar du håret både från slitage och doft.

Men, vi låtsas att du inte vill det (fast jag hoppas ändå att du överväger det!).

Det gäller att hitta shampoo och balsam som funkar ihop med din tvättrutin. Du behöver extra mycket fukt i dina produkter, och ska du ändå tvätta det så ofta så behöver man inte ta hänsyn till att håret inte ska bli fett. Viktigt att preppa håret med olja och krämer som skyddar. Detta hittar du lättast tillsammans med en kunnig frisör som får känna på ditt hår. Berätta läget och säg att du vill ha ett shampoo som återfuktar ordentligt! Detta behöver inte ta längre tid än din vanliga tvättruin. Det hade såklart gått fortare att få långt, fint hår om man drog ner på tvättningen och inte hade hjälm så ofta. 

Alla typer av uppklippt och flikade frisyrer behöver inte så mycket styling utan ser ju ut som en frisyr av sig själv. Om klippningen är bra gjord. Lätt att krama upp om man har självfall, passar ihop med lugg, rak som lockig osv.

Lugg kan också hjälpa till att få mer frisyrkänsla, särskilt om man få sätter upp det mycket. Luggen är också enkel att fixa med lite torrshampoo om den känns fet.

Du kan också trolla lite mer färg, att ge håret dimensioner med hjälp av olika färgskiftningar kan göra enorm skillnad!

Alla dessa frisyrer är relativt enkla att styla också. Det krävs bara fem, tio minuter för att bli en riktig pingla. Snabba lockar för långt hår tillexempel.

Långt hår tar i regel längre tid att styla, en lob (nyckelbenslängd) är oftast snabbare. Men en bra klippning i långt hår kräver inte lika mycket styling som ett kortare hår som lätt kan bli tråkigt om man inte fixar det lite.
Har man lite självfall så är det bara att krama i rätt produkt.
Har du spikrakt hår rekommenderar jag en bra färgning, det kan lura ögat att man har mer fall/volym i håret än man faktiskt har. Se bara till att du fönar hårbotten åtminstone efter tvätt.

Jag är själv ett fan av snabba frisyrer. Jag lägger inte alltför mycket tid på mitt hår, förutom när det är nytvättat. Då fönar jag ordentligt. Sen håller vilken styling jag än gör, tills det är dags att tvätta igen. 

Tack och lov så är ju ballerinatofsen fortfarande populär och jag tycker den är fin. En hästsvans kan du hotta upp snabbt på detta vis.

Hoppas att detta lämnar dig med lite mer inspiration och vägledning!

Alla bilder hittar du på pinterest

Leave a Reply