← Tillbaka till allt om hår

Läsarfråga: Från röd till blond? · 2015/03/20

Jonna:
Hej där jag har en liten fråga.. Jag är ljust blond från början men har i två år färgat håret rött (har färgat hemma, förutom första gången då gjorde jag det hos frisör, men blev student sen och då hade jag inte råd att färga på salong :() i olika nyanser, det senaste halvåret mer åt det vinröda hållet. Nu till min fråga, om jag skulle vilja gå tillbaka till blond (en typ jordgubbsblond färg) hur stor process skulle det bli? Du är så himla duktig, ha det bra!

Svar:
Tack för din komplimang!
Det är svårt att svara exakt på din fråga. För processen är så olika beroende på hårkvalité, färgen man använt och andra faktorer. Men överlag, med hemmafärgningar, så är processen oändligt mycket längre än om man färgat enbart hos frisören.

Jag har ingen aning om din kvalité, men jag hade aldrig någonsin gjort detta hemma. Men se det som ett långt projekt. Det kommer inte hända på en, två månader. Det kommer ta tid! Särskilt om du vill behålla dina längder.

Men ja, det är möjligt! Om man har tålamod. Vill du dessutom hålla dig till en varmare blond så är det lite lättare, det kommer fram mycket varma pigment vid blekning/uppljusning hur man än gör, särskilt med en röd start.

Ditt hår kommer inte bli blont första gången, utan du kommer troligtvis få mellanlanda minst en och två gånger på en färg. Tänk på att desto varmare färg du accepterar emellan, desto lättare kommer processen gå. Behöver man inte nyansera håret så hårt emellan så finns det mindre pigment att städa bort nästa gång.

Men kom ihåg detta, aldrig under några omständigheter kan du göra detta hemma! Ta det långsamt, spara pengar till frisörbesöket och låt det hellre gå långt emellan besöken.

Med det sagt, jag tycker definitivt du ska ge dig på detta projekt, Koppartoner kommer vara hett i vår, så börja där!

Lite inspiration att kika på under tiden!

Glöm inte att produkterna och klippningarna är livsviktiga för ditt hår under tiden. Preppa med fukt ett bra tag innan du börjar också så har du gjort allt du kan för att hårets förutsättningar.

Lycka till!

 

One Response to “Läsarfråga: Från röd till blond?”

  1. Kalifornienmamman

    Jag har en nästan motsatt undran; Jag har naturligt ganska ljusblont hår virgin hår och skulle vilja testa någon typ av temporär färg eller färgbomb, men för ca 15 år sen färgade jag topparna med en typ av temporär röd färg som skulle gå ur efter ett par tvättar och den aldrig gick ur! Vad tror du, har tekniken ändrats så att det faktiskt tvättas ur även på ljust hår eller finns det en risk att om jag slänger i en färgbomb eller en color rebel så måste jag klippa av det eller färga för att få ur färgen?

    Svara

Leave a Reply