← Tillbaka till allt om hår

Läsarfråga: Fett hår? · 2015/03/20

Hej! :)
Jag har en liten fråga hur man avvänjer håret från att tvättas så ofta… Har fastnat lite i den onda cirkeln kan man säga, tyvärr. Tvättar håret varannan dag men ändå är det fett dag nr 2 innan tvätt.. Försöker gå en dag extra med torrshampoo ibland om jag inte ska göra något speciellt när man vill vara “fin”.. Men det blir inte bättre, hur lång tid ska det ta?

Använder heller knappt några extra produkter alls i håret och försöker inte peta så mycket i det under dagen då det kan komma smuts från händerna.. Har bra “frisörschampoo”, nioxin  eller Kerasste.

Kan tillägga att jag heller inte upplever att torrshampoo fungerar, håret är ändå fett… 

Hälsningar Emma, tack för en bra blogg!

Svar: 
Hej!
Jag tycker att du ska gå in till en frisör och prova lite olika torrshampoon när håret känns smutsigt. Be om att få hjälp med appliceringen och se till att borsta håret ordentligt med en svinborste. Finns en guide här till olika torrshampoon, men också hur du ska göra.

Hur lång process innan håret väl vänjer sig och talgproduktionen går ner är väldigt individuellt. Det gäller bara att inte ge upp. Man måste bestämma sig.

Jag tror att du ska försöka med en rootlift också, kika detta inlägget. Det är inte alltid fel att använda produkter och faktiskt föna håret. När du blåser in luft i botten så kommer inte talget lägga sig i håret lika lätt.

Tvättrutinen är väldigt viktig också. Jag tror att du kan ha fått tag i fel shampoo och balsam för just ditt hår. Det kan vara hur bra produkter som helst, men om dom inte passar just ditt hår så spelar det ingen roll. Vad är det för serie du använder? Är den för skadat hår? Torrt hår? Volymgivande? Vad är det för egenskaper du har sökt i ditt shampoo? Det kan ibland ge motsatt effekt.

Ibland får man köra uteslutningsmetoden men det kan vara kostsamt och ta tid. Det bästa är att gå till en frisör som känns kunnig och som tar sig tiden att gå igenom ditt hår ordentligt. Känns hon trovärdig så satsa på de produkter som rekommenderas. Produkter som passar ditt hår är en bra investering, snarare än de “bästa” märkena på marknaden.

Hoppas att du får ordning på det!

torrshapo20

Leave a Reply